Ομοσπονδία Φαρμάκου: Με την απεργιακή κινητοποίηση μας αποσπάσαμε την δέσμευση για παρουσίαση σχεδίου κλαδικής ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα 5 Ιουλίου 2023 από τα ξημερώματα πραγματοποιείται πανελλαδική Απεργία στον κλάδο μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Τα Σωματεία και οι απεργοί βρίσκονται από το πρωί έξω από εργασιακούς χώρους και δίνουν την μάχη της περιφρούρησης της απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Φαρμάκου βρίσκονται σε θέση μάχης από τα ξημερώματα για την επιτυχία της απεργίας. Από τα χαράματα έγιναν περιφρουρήσεις της απεργίας σε μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως στη «ΒΙΑΝΕΞ», άλλα εργοστάσια και αποθήκες. Ενδεικτικά περιφρουρήσεις και παρεμβάσεις έγιναν στη «Ραφάρμ», στην «Demo», στην «Mπέρινγκερ», στην «ΠΕΙΦΑΣΥΝ» στον Πειραιά κ.α. Και στα Γιάννενα, το Κλαδικό Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ηπείρου πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε φαρμακαποθήκες.

Η απεργία ΕΝΟΧΛΕΙ την εργοδοσία η οποία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να την αναστείλει. Καταγγέλουμε την εργοδοσία στην ΒΙΑΝΕΞ, όπου στο εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης έστειλε σε διατεταγμένη υπηρεσία τον οδηγό του πούλμαν, που μεταφέρει εργαζόμενους, να πέσει πάνω στους συναδέλφους απεργούς και συνδικαλιστές οι οποίοι προπαγάνδιζαν την απεργία μπροστά στην πύλη του εργοστασίου. Ο ”οδηγός” σε ρόλο μπράβου της εργοδοσίας επιτέθηκε στους απεργούς προπυλακίζοντας και βρίζοντας χυδαία, ενώ εξαπέλυσε και αντικομμουνιστικό οχετό.

Πληροφορούμε τους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι δεν μασάμε και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με την απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΦΕΕ (Αγρινίου 3 – Χαλάνδρι).

Συγκέντρωση αυτή την ώρα στα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) (Αγρινίου 3, Χαλάνδρι) πραγματοποιούν η Ομοσπονδία, κλαδικά σωματεία και εργαζόμενοι στο Φάρμακο, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας στον κλάδο του Φαρμάκου, για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ.

«Θέλουμε συμβάσεις κλαδικές, σε όλη την Ελλάδα υποχρεωτικές», είναι το σύνθημα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Με τη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση η Ομοσπονδία, τα κλαδικά σωματεία και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Φαρμάκου προτάσσουν διεκδικήσεις για το ωράριο, με 5ήμερο – 8ωρο, κόντρα στις εργοδοτικές προσπάθειες για δουλειά-λάστιχο, αλλά και για αυξήσεις στους μισθούς με κατώτατο τα 950 ευρώ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) παραβρέθηκε και ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αφού εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του κλάδου στο φάρμακο, στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, ο μονόδρομος που έχουμε είναι να ορθώσουμε το ανάστημα σε όλους τους κλάδους για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αντεπίθεσης συνολικά του λαϊκού κινήματος ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...