Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση BOEHRINGERINGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ: Συμμετέχουμε στην απεργία του κλάδου στις 5 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Στις 5 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη όλοι εμείς που εργαζόμαστε στον κλάδο του φαρμάκου απεργούμε γιατί:

  • Οι εργοδότες μας, ο ΣΦΕΕ, δεν υπογράφουν την κλαδική ΣΣΕ που να αντιστοιχεί στο σήμερα και να κατοχυρώνει τα βασικά και προ απαιτούμενα, για να έχουμε σχέσεις εργασίας και εισοδήματα αντάξια της κερδοφορίας που τους φέρνουμε με την εργασία μας.
  • Η επιχειρησιακή ΣΣΕ που έχουμε καταθέσει στην εργοδοσία της ΒΙ, μπαίνει στο κάδρο της απεργιακής μας κινητοποίησης, προκειμένου να στείλουμε και σ’ αυτούς το μήνυμα,  ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να υπογραφείαυτή η σύμβαση για να είναι καθορισμένες οι εργασιακές μας σχέσεις….

Συνάδελφοι,

Στην τελευταία συνάντηση με τους εργοδότες μας, τον ΣΦΕΕ, μας πρότειναν ένα σχέδιο που περιλαμβάνει ένα ελάχιστο μέρος των θεσμικών μας διεκδικήσεων και αφήνει απ’ έξω τις κορυφαίες , που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο, όπως η ισότιμη μισθολογική και θεσμική μεταχείριση όλων των εργαζομένων και ο καθορισμός σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, δηλαδή το 5ήμερο – 8ωρο….

Όσο για το μισθό μας, η εργοδοτική πρόταση περιλαμβάνει αύξηση 5% επί του κατώτατου νομοθετημένου μισθού, που μεταφράζεται σε 819 ευρώ μικτά, δηλαδή 52 ευρώ λιγότερα από τον κατώτατο κλαδικό μισθό του 2009,όταν το κόστος ζωής των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όλα αυτά τα χρόνια!

Μας είπαν να ξεχάσουμε επιδόματα και τριετίες και να αρκεστούμε σε ό,τι προβλέπουν οι άθλιοι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις τους, όλο αυτό το διάστημα.

Είναι απαράδεκτοι. Μας απαξιώνουν, μας υποτιμούν και είναι άπληστοι.

Αυτοί είναι οι εργοδότες, αυτά είναι τα αφεντικά και αυτά κάνουν.

Εμείς που είμαστε οι εργάτες, που παράγουμε, διακινούμε και προωθούμε τα προϊόντα, τι πρέπει να κάνουμε;

Να δεχτούμε την απαξίωση και την υποτίμηση των συλλογικών μας οργάνων και διεκδικήσεων; Να δουλεύουμε και να μην ζούμε; Αντί για μπροστά να πηγαίνουμε πίσω;

ΟΧΙ βέβαια.

Θα αγωνιστούμε γι’ αυτά που δικαιούμαστε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα απαντήσουμε δυναμικά.

Θα απεργήσουμε.

 Και θα συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Φαρμάκου  την  Κυριακή 2  Ιούλη 2023 και ώρα 10.30π.μ.,στο θεατράκι της πλατείας ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο Περιστέρι (κοντά στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνιος έναντι ΟΤΕ) με θέμα:«Την οργάνωση της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο, για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ».

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...