Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η ΝΑΚ απέλυσε συναδέλφισσα γιατί δεν συμβιβάστηκε με την εργοδοτική ασυδοσία

Δημοσιεύτηκε στις

Η NAK ΑΠΕΛΥΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ

 ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!

 ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου η NAK προχώρησε στην απόλυση συναδέλφισσας, η οποία εργαζόταν στο κατάστημα της συγκεριμένης εταιρείας στο The Athens mall, στο Μαρούσι με την αιτιολογία ότι δεν είναι “πρόθυμη να εργαστεί και ζητάει πράγματα που δεν δικαιούται”!

Η συναδέλφισσα ζήτησε να πάρει τη φοιτητική άδεια που δικαιούται, την καλοκαιρινή της άδεια, να κάνει διάλλειμα όπως όλοι οι εργαζόμενοι και δήλωσε το εργατικό ατύχημα που είχε στην αποθήκη του καταστήματος. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης. Τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζόμενων όπως το διάλλειμα, οι άδειες και να εργάζονται με ασφάλεια, να μην σακατεύονται στον εργασιακό τους χώρο  αποτελούν εμπόδιο για την απρόσκοπτη κερδοφορία της εργοδοσίας.

Το σωματείο μας έχει κάνει  μια πρώτη παρέμβαση στα κεντρικά της NAK και θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες με παρεμβάσεις απαιτώντας να γυρίσει στη δουλειά της η συναδέλφισσα.

Δεν πάει άλλο!  Πέφτουν βροχή οι καταγγελίες συναδέλφων στο σωματείο για καλοκαιρινές άδειες που θα δοθούν όποτε θέλει η εργοδοσία γιατί τώρα όπως λέει έχουμε εκπτώσεις δηλαδή άδειες από Σεπτέμβρη, για ρεπό που κόβονται την τελευταία στιγμή, για στέρηση ακόμα και του διαλλείματος, για σπαστά ωράρια ακόμα και στην ημιαπασχόληση, για μετακίνηση από κατάστημα σε κατάστημα και για προγράμματα εργασίας που μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και προγραμματισμού. Αυτά σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση και την απουσία ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους συνθέτουν τον εργασιακό μεσαίωνα. 

Για αυτό και είναι μονόδρομος για τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους η οργάνωση στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα, η υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο έτσι θα κόψουμε τη φόρα στην εργοδοσία.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, να μην συμβιβαστούν με την εργοδοτική ασυδοσία που συνεχώς δυναμώνει από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων. Τώρα όλοι μαζί να διεκδικήσουμε :

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας.

 

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους νέους στρατευμένους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στοχοποίηση και την οποιαδήποτε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, ενάντια στους νέους...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Όχι στη στοχοποίηση στρατευμένων

Στεκόμαστε αλληλέγγυα με τους νέους στρατευμένους που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους...

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας: Για τις απόπειρες τρομοκράτησης στρατευμένων

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυο με τους νέους στρατευμένους που...