Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Νέο εργατικό ατύχημα στον κλάδο μας!

Δημοσιεύτηκε στις

   Αυτή τη φορά στην “INTERTRADE –SOFTEX” στα Οινόφυτα, όπου κλάρκ χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά συνάδελφό μας στα χέρια και τα πόδια. Σε ένα εργατικό ατύχημα με ερωτηματικά που γίνονται περισσότερα μετά την άρνηση της εργοδοσίας να ενημερώσει γι αυτό  το σωματείο των εργαζομένων.

   Και βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στον κλάδο αλλά και γενικότερα, με νεκρούς και δεκάδες σακατεμένους εργαζόμενους. Συνδέονται με  σοβαρές ελλείψεις  στα μέτρα προστασίας  της υγείας των εργαζομένων, με την εντατικοποίηση  αλλά και την εργοδοτική αυθαιρεσία να  βασιλεύει στους χώρους δουλειάς.

   Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,  που ήταν πρόθυμες διαχρονικά  να θυσιάσουν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.  Που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και επέβαλλαν τα απάνθρωπα ωράρια, φρόντισαν να απαξιώσουν και να αφήσουν χωρίς προσωπικό  τις Επιθεωρήσεις Εργασίας με αποτέλεσμα  να μη γίνονται ούτε οι στοιχειώδη   έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

   Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας και της οικογένειάς του, σε ότι αυτοί  χρειαστούν, και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν  τα αίτια του  ατυχήματος. Να  ληφθούν  άμεσα  τα αναγκαία  μέτρα για να μην βρεθούν και άλλοι συνάδελφοί μας σε κίνδυνο.

   Παράλληλα  καλούμε τα σωματεία του κλάδου, όλους  τους εργαζόμενους να φέρουν  στη πρώτη γραμμή της δράσης τους τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Για  την υπογραφή ΣΣΕ, που όπως ξέρουμε  μεγάλο μέρος της αφορά τα μέτρα προστασίας και την ασφάλεια των εργαζομένων  (συνθέσεις μηχανών, ειδικότητες κ.ά). Για  προσλήψεις του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού κόντρα στην εντατικοποίηση που σπάει κόκαλα.

Να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί την πολιτική που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.        

       ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, χωρίς να το επιλέγουμε, επανερχόμαστε, για να απαντήσουμε σε...