Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία: Διεξήχθησαν οι εκλογές για νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Δημοσιεύτηκε στις

Την Κυριακή 18/6/2023 διεξήχθησαν οι εκλογές για νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και εκεί παρουσιάστηκε ολοκάθαρη η εικόνα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και ειδικά των συνδικαλιστών της ΝΔ.

Όλοι αυτοί που έχουν διαμορφώσει πλαστούς συσχετισμούς για να ελέγχουν την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας (ΕΚΑ), με στόχο να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των συμφερόντων των εργαζόμενων του νομού, ήρθαν χθες στην έναρξη των διαδικασιών για τις εκλογές νέας διοίκησης να επικυρώσουν τον αποκλεισμό όλων των αντιπροσώπων του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων με τον ισχυρισμό για ψηφίσαντες συνταξιούχους, πράγμα που δεν απέδειξαν ποτέ!!! Μάλιστα στην έναρξη της διαδικασίας ανέλαβε ως δικαστικός αντιπρόσωπος για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών ο δικηγόρος Κωστόπουλος Παναγιώτης, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, ο οποίος έβγαλε λόγο για την δημοκρατία και την εξασφάλιση της ομαλότητας της διαδικασίας, την ώρα που νομιμοποιούσε όλες τις αυθαιρεσίες παρά τις καταγγελίες της ΔΑΣ και δήλωνε ότι δεν γνωρίζει και δεν χρειάζεται να γνωρίζει το καταστατικό του ΕΚΑ στο οποίο ήρθε να διεξάγει αρχαιρεσίες (!!!).

Όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές της ΝΔ έφτασαν στο σημείο να προτείνουν να παραιτηθεί ο επικεφαλής της ΔΑΣ, πράγμα που δεν πέρασε κάτω από την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων εργαζόμενων στο χώρο, αλλά και των αντιδράσεων των δικών τους αντιπροσώπων.

Ο αρχικός τους στόχος για αποκλεισμό της ΔΑΣ από το νέο ΔΣ δεν πέρασε. Αφού διευρύνθηκε το ψηφοδέλτιό μας και ψηφίστηκε από εφτά (7) αντιπροσώπους που κατάφεραν να φτάσουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ΔΑΣ, παρά τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τα ανταλλάγματα που τους τέθηκαν.

Η ΔΑΣ θα συνεχίσει να δρα στο πλάι των εργαζόμενων, με στόχο την οργάνωση των αγώνων, όπως έχουμε αποδείξει και μέχρι τώρα. Αγώνων που το επόμενο διάστημα είναι αναγκαίοι μπροστά στην ένταση της επίθεσης που θα δεχθεί η εργατική τάξη από την μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους τίμιους συνδικαλιστές και απλούς εργαζόμενους που συνειδητοποιούν αυτή την αναγκαιότητα, να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ και να γυρίσουν την πλάτη στους συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούν στη γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού, του συμβιβασμού και της υποταγής στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και μας έχουν φτάσει σήμερα να βιώνουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα, με κίνδυνο ακόμα και της ζωής μας, για τα κέρδη των λίγων.

Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά.

Ή τα κέρδη τους ή οι ΖΩΕΣ μας!

Καλή συνέχεια στους αγώνες!

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...