Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Κινητοποίηση στα γραφεία της Εταιρείας «People Entertainment» την Πέμπτη 22/6 στις 12.00

Δημοσιεύτηκε στις

Η Εταιρεία θεατρικών και μουσικών παραγωγών «People Entertainment» συνεχίζει και χρωστά ένα μεγάλο ποσό που αφορά τις αμοιβές των μουσικών για την παραγωγή «Το φάντασμα της Όπερας» η οποία έχει ολοκληρωθεί από το Μάρτιο.  Τα  ποσά που οφείλονται σε κάθε μουσικό προσεγγίζουν  τα 1000 ευρώ. Θα ήταν πολύ μεγαλύτερα αν στη Θεσσαλονίκη οι μουσικοί δεν είχαν ξεσηκωθεί για τη μη καταβολή των εκτός έδρας τους.

Οι εκπρόσωποι της Εταιρείας απέναντι στις πιέσεις του Σωματείου μας για εξόφληση των υποχρεώσεων τους κωλυσιεργούσαν με υποσχέσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα. Υπεκφεύγανε επικαλούμενοι εργολαβική εταιρεία που έχει προσλάβει τους μουσικούς, στην οποία δεν έχουν δώσει τα ποσά που σύμφωνα με τη μεταξύ τους σύμβαση υποχρεούνται. Δήλωναν πως θα προχωρήσουν σε δικαστική προσφυγή κατά του Σωματείου μας.

Τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις δεν είναι αποδεκτές από το Σωματείο μας. Οι διάφοροι Παραγωγοί πρέπει να αντιληφθούν ότι  πρέπει να εξοφλούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που με τη δουλειά τους στήθηκαν και εκτελέστηκαν οι  παραστάσεις που έφεραν  κοινό και εισπράξεις. Οι μουσικοί  δεν είμαστε συνεργάτες όταν δεν τους βγαίνουν τα επιχειρηματικά πλάνα. Είμαστε εργαζόμενοι και πρέπει να εξοφλούμαστε άμεσα  στο τέλος της δουλειάς μας, για να μπορούμε να επιβιώσουμε.  

Ζητάμε την άμεση και πλήρη εξόφληση από την «People Entertainment» του ποσού που αφορά τις αμοιβές των μουσικών στην παραγωγή «Το φάντασμα της Όπερας».

Καλούμε σε κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Εταιρείας (Μεσογείων 123 και Μονής Κύκκου 2).

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...