Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής: Για το κλείσιμο των σχολείων

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ… ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Με το κλείσιμο των σχολείων την Πέμπτη 15 Ιουνίου, οι περισσότεροι συνάδελφοι  εργαζόμενοι γονείς έρχονται αντιμέτωποι για ακόμα μια φορά  με την έλλειψη βασικών υποδομών για τη στήριξη της οικογένειας.

Ήδη, εδώ και εβδομάδες σε όλους τους χώρους δουλειάς φουντώνουν οι συζητήσεις και τα αδιέξοδα που υψώνονται για τις οικογένειες καθώς τρεις μήνες που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία, οι λύσεις για φύλαξη και δημιουργική απασχόληση είναι ελάχιστες και ανεπαρκείς. Τα δημοτικά camp που σε πολλές περιπτώσεις πλέον λειτουργούν υπό την αιγίδα ιδιώτη δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γονιών που ξεροσταλιάζουν με το “F5” στο χέρι για να προλάβουν την αίτηση στην πλατφόρμα ενώ και εκεί το κόστος δεν είναι αμελητέο. Παράλληλα, οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι αμφιβόλου ποιότητας και παιδαγωγικού περιεχομένου.

Επιπλέον, οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις του ΙΚΑ άλλα και άλλων ταμείων, έχουν δεχτεί αντίστοιχα πλήγματα μετά την αντι-ασφαλιστική επίθεση που έχουν εξαπολύσει όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Εργοδότες αλλά και κράτος σφυρίζουν αδιάφορα και το πρόβλημα αυτό είναι για ακόμα μία φορά «ατομική» μας ευθύνη.  Οι διάφορες ιδιωτικές υπηρεσίες που ξεφυτρώνουν από παντού με τιμές που κυμαίνονται σε εκατοντάδες ευρώ ανά παιδί/την εβδομάδα είναι προφανώς απαγορευτικές για τις περισσότερες οικογένειες που το ενοίκιο, το σουπερ μαρκετ και οι λογαριασμοί εξαντλούν το μηνιάτικο. Οπότε; Τηλεργασία και ξεχείλωμα ωραρίου, άνευ αποδοχών, αντίθετα ωράρια στο ζευγάρι, όλα αξιοποιούνται στην τελική για να βγουν αυτοί οι 3 μήνες.

Το ΣΕΤΗΠ ενώνει τη φωνή του με τους συλλόγους γονέων αλλά και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και διεκδικεί:

  • Να λειτουργήσουν προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στα σχολεία, με ενιαίο, επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών, με δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μαθητές (να γίνονται δεκτά και τα προνήπια, τα οποία, ενώ εντάσσονται στην υποχρεωτική Εκπαίδευση, δεν γίνονται δεκτά στα θερινά camp των δήμων, λόγω της μικρής τους ηλικίας) και με αποκλειστική ευθύνη των δήμων και του κράτους.
  • Να εκπονηθούν αντίστοιχα απογευματινά προγράμματα για τη χειμερινή περίοδο.
  • Να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες κρατικές και δημοτικές κατασκηνώσεις, αφού συντηρηθούν και στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό, και να σχεδιαστεί η δημιουργία νέων, προκειμένου να καλυφθούν ενιαία, με παιδαγωγικούς όρους, δημόσια και δωρεάν, οι πάγιες κατασκηνωτικές ανάγκες των παιδιών μας».

Συνάδελφοι, η ελπίδα είναι στην οργάνωση και τη διεκδίκηση όσων μας αξίζουν. Εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που δουλεύουμε στην αιχμή της τεχνολογίας δε μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη βαρβαρότητα για φυσιολογική.

Δε γίνεται να ζήσουν τα παιδιά μας χειρότερα από εμάς και εμείς χειροτέρα από τους γονείς μας.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους γονείς που πολύ καλά ξέρουμε ότι  παλεύουν να ανταπεξέλθουν  στην καθημερινότητα να έρθουν σε επικοινωνία και να οργανωθούν στο ΣΕΤΗΠ.

Να δυναμώσει  τώρα η αλληλεγγύη μεταξύ μας!

Η λύση βρίσκεται στο κοινό αγώνα και διεκδίκηση γωνιών και εργαζομένων.

Το ΣΕΤΗΠ ταυτόχρονα θα καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματα μας στο υπουργείο.

Η δημιουργική απασχόληση, το παιχνίδι, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων των παιδιών χωρίς κανένα κριτήριο!!!

 

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...