Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας – Σύλλογος Εργαζ. Υπ. Γεωργίας Αττικής: Δεν συμφιλιωνόμαστε με τα εγκλήματα που θυσιάζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:00 μ.μ.

Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Και στις άλλες πόλεις

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους! Εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας μπροστά στη νέα τραγωδία με θύματα ξεριζωμένους πρόσφυγες στ’ ανοιχτά της Πύλου.

Καταγγέλλουμε το έγκλημα των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεών τους, που για τα συμφέροντά τους εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν πολέμους, καταληστεύουν λαούς, γεννούν καραβιές ξεριζωμένων ανθρώπων. Πάνω σε αυτά αναπτύσσεται και η δράση διαφόρων κυκλωμάτων – διακινητών ψυχών.

Αυτή είναι η αιτία που οι θάλασσές μας έχουν μετατραπεί σε υγρό νεκροταφείο. Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων στη Μεσόγειο φτάνει, για τα μισά του έτους 2023, τους 1.037, ενώ για το 2022 στους 2400!!!

Καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ελληνικών κυβερνήσεων που υλοποιούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οδηγούν τους λαούς στον ξεριζωμό.

Δεν δεχόμαστε το προωθούμενο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που ενταφιάζει την Συνθήκη της Γενεύης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, την Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ.

Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, και στις άλλες πόλεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων, την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, τη μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

 Την κατάργηση όλων των συμφωνιών και των νόμων καταστολής και εγκλωβισμού τους.

Δεν συμφιλιωνόμαστε με τα εγκλήματα που θυσιάζουν τις ανθρώπινες ζωές.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση ενάντια στους ενόχους, ενάντια στην πολιτική που τα γεννά.

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...