Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής προσφύγων του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Όλες και Όλοι 15 Ιούνη στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την Πέμπτη 15/6/2023

Στις 12:00 στα προαύλια/τους κοινόχρηστους χώρους των ΠΓΑ και ΑΚΑ και στο αίθριο του κτιρίου «Κεράνης»

Στις 8:00μμ στο συλλαλητήριο σωματείων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, που γεμίζει με οργή και θλίψη τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, δεν αποτελεί απλά ένα «δυστύχημα».

Είναι ακόμα ένα έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ξεριζωμένους και έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες αγνοούμενους, με τον αριθμό να αυξάνεται διαρκώς. Είναι μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο τα τελευταία χρόνια. Έχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεων τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους.

Ένα έγκλημα που έγινε την ώρα που οι κυβερνήσεις της ΕΕ διαπραγματεύονται το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που επισφραγίζει τον ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων, με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων “ασφαλών” χωρών. Όλα αυτά γιγαντώνουν τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνουν τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου.

Δε γινόμαστε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”, η απάντηση κι εδώ είναι μόνο μία: Οι ζωές των
ανθρώπων!

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο, που δημιουργούν προσφυγιά και εξαθλίωση.

Να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους. Διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους και την πλήρη πρόσβαση στο άσυλο, με ενίσχυση των υπηρεσιών Μετανάστευσης και Ασύλου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις ΜΚΟ στις αντίστοιχες κρατικές υποδομές και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού : Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση των φαντάρων

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους τη στοχοποίηση των φαντάρων που εκφράζουν τη...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών : Η ελευθερία της έκφρασης και της διαμαρτυρίας είναι δικαίωμα ακόμη και των στρατευμένων

Στο άκουσμα τρομοκράτησης νέων στρατευμένων που συμμετέχουν σε λαϊκές, φιλειρηνικές εκδηλώσεις και εκφράζονται ελεύθερα...