Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Ανείπωτη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου

Δημοσιεύτηκε στις

Ανείπωτη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα!

Μόνο θλίψη και αγανάκτηση δημιουργεί -για ακόμα μία φορά- το πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα ξεριζωμένους και κατατρεγμένους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, που μέχρι στιγμής έχει απολογισμό 79 νεκρούς και 106 διασωθέντες και  σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες, στο πλοίο επέβαιναν 550 με 750 άτομα, με τις γυναίκες και τα παιδιά να βρίσκονταν στα αμπάρια του..!!

Το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα δείχνει με τραγικό τρόπο ότι δεν έχει τέλος η κόλαση των ξεριζωμένων θυμάτων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Χρόνια πλέον βιώνουμε έναν ατελείωτο κατατρεγμό ανθρώπων, καθώς οι όπου γης ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις τους, εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τη φτώχεια και τον πόλεμο. Όλα αυτά οδηγούν εκατομμύρια ξεριζωμένων στα νύχια αδίστακτων διακινητών βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και μηχανισμούς τους που ευθύνονται για την μετανάστευση και την προσφυγιά. Καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ελληνικών κυβερνήσεων που υλοποιούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οδηγούν τους λαούς στον ξεριζωμό.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες. Έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε Κοινές Δηλώσεις και Συνθήκες, σήκωσαν φράχτες, έχτισαν Νατοϊκού τύπου δομές-φυλακές και δεσμεύονται από κοινού να εφαρμόζουν τον εγκλεισμό σε αυτές, στηρίζουν την βαρβαρότητα των απελάσεων και επαναπροωθήσεων, της λίστας ασφαλών χώρων και της εργαλειοποίησης των ξεριζωμένων.

Διεκδικούμε:

  • Την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων, την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, τη μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
  • Την κατάργηση όλων των συμφωνιών και των νόμων καταστολής και εγκλωβισμό τους.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6 στις 20:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού : Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση των φαντάρων

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους τη στοχοποίηση των φαντάρων που εκφράζουν τη...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών : Η ελευθερία της έκφρασης και της διαμαρτυρίας είναι δικαίωμα ακόμη και των στρατευμένων

Στο άκουσμα τρομοκράτησης νέων στρατευμένων που συμμετέχουν σε λαϊκές, φιλειρηνικές εκδηλώσεις και εκφράζονται ελεύθερα...