Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη θλίψη και την οργή της, που κατακλύζει και όλες τις γυναίκες του μόχθου μπροστά στη νέα τραγωδία με θύματα εκατοντάδες  ξεριζωμένους πρόσφυγες στ’ ανοιχτά της Πύλου. Καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνουν εργατικά σωματεία την Πέμπτη 15.6.2023 στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Καταγγέλλουμε την νέα πράξη του επαναλαμβανόμενου εγκλήματος που διαδραματίζεται στις ελληνικές θάλασσες  με θύματα  πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας.

Καταδικάζουμε την  πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και  των ελληνικών κυβερνήσεων που υλοποιούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οδηγούν τους λαούς στον ξεριζωμό.

Δεν δεχόμαστε το προωθούμενο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που ενταφιάζει την Συνθήκη της Γενεύης. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της απάνθρωπης πολιτικής τους που  γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων των διακινητών και μετατρέπει τις ελληνικές θάλασσες σε θάλασσες νεκρών.

Απαιτούμε :

  • Την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων, την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, τη μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
  • Την κατάργηση όλων των συμφωνιών και των νόμων καταστολής και εγκλωβισμού τους

Δεν συμφιλιωνόμαστε με τα εγκλήματα που θυσιάζουν τις ανθρώπινες  ζωές

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση ενάντια στους ενόχους, ενάντια στην πολιτική που τα γεννά

                                        Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ

 

Περισσότερα

Eνιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση – Συνεργαζόμενοι ΥΠΑΑΤ: 3η συνεχόμενη φορά ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ η ΕΣΑΚ-Σ

3η συνεχόμενη φορά ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ η ΕΣΑΚ-Σ! ενάντια σε «θεούς και δαίμονες» που συνασπίστηκαν για να...

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δ.Υ.: 3 Απρίλη Εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας και δράσης του Συνδέσμου

Συναδέλφισσα Συνάδελφε, Σε καλούμε την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 6.30μμ, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Να μην πληρώσουμε οι λαϊκές οικογένειες τις συνέπειες του Πολέμου

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις που μετατρέπουν τη...