ΕΠΕΙΓΟΝ. Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα    

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΠΕΙΓΟΝ

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες που το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ προειδοποιούσε για την αναγκαιότητα μέτρων ασφάλειας και για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα. Ακόμα ένας συνάδελφός μας δε θα γυρίσει στην οικογένειά του. Ο εργάτης που κουρελιάστηκε σε χώρο επισκευής πλοίων στο Λαύριο.

Πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα αφού καθημερινά θρηνούμε θύματα από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς που έχει επιβάλλει η εργοδοσία και η κυβέρνηση. Οι ευθύνες της κυβέρνηση είναι εγκληματικές γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στο Συνδικάτο Μετάλλου για την εντατικοποίηση των μέτρων ασφάλειας και την κήρυξη υποχρεωτικής της ΣΣΕ που περιέχει μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Απαιτούμε: να εντατικοποιηθούν άμεσα οι έλεγχοι για την ασφάλεια των εργαζομένων και να κηρυχτεί υποχρεωτική η ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών, όπως είχε δεσμευτεί το Υπουργείο.

Ήδη στο Υπουργείo Εργασίας βρίσκεται αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου και άλλων συνδικάτων και συνδικαλιστών απαιτώντας άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

 

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...