Σωματείο ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ: Μετά από παρέμβαση του σωματείου ακυρώθηκε απόλυση

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου η εργοδοσία της ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ προχώρησε σε μία απαράδεκτη απόλυση μίας συναδέλφισσας από τα Starbucks για τον προκλητικό λόγο ότι ζήτησε να φεύγει λίγο νωρίτερα από ότι συνήθως έφευγε (έχει κάρτα συνοδείας επομένως δεν μπορούσε να φύγει μόνη της από τις ελεγχόμενες περιοχές), προκειμένου να προλαβαίνει τον τελευταίο προαστιακό και να μπορεί να πηγαίνει στο σπίτι της με τα ΜΜΜ.

Σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου, μετά από την αποφασιστική παρέμβαση του σωματείου μας (συνέχεια όσων είχαν γίνει από τη ημέρα της απόλυσης) η συναδέλφισσα γύρισε στη δουλειά!

Τώρα, όχι αύριο, ισχυροποιούμε το σωματείο μας για να δυναμώσουμε εμείς!

  • Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας για να μην είναι κανείς μόνος, καμία μόνη απέναντι στην εργοδοσία.
  • Δυναμώνουμε το σωματείο μας για να μην περνάνε οι απολύσεις!
  • Δυναμώνουμε το σωματείο μας για να κάνουμε διάλειμμα, να μη μας κόβουν τα ρεπό, να μη δουλεύουμε υπερωρίες!
  • Δυναμώνουμε το σωματείο μας για να μη δουλεύει ένας εργαζόμενος εκεί που χρειάζονται 5!
  • Δυναμώνουμε το σωματείο μας για να σπάσει η αδιαλλαξία της εργοδοσίας, για να σταματήσουν οι προσβλητικές συμπεριφορές των διευθυντικών στελεχών!
  • Δυναμώνουμε το σωματείο μας για να κατοχυρώσουμε δικαιώματα και να έχουμε νέες κατακτήσεις!

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  • Απαρέγκλιτα να τηρείται το 5θήμερο- 8ώρο με δύο συνεχόμενα ρεπό.
  • Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα πόστα, όλων των ειδικοτήτων. Μέχρι να γίνουν να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με βάση το υπάρχον προσωπικό και κριτήριο το παραπάνω.
  • Να γίνονται διαλείμματα σε όλα τα πόστα επαρκώς. Να δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων, με βάση των οικογενειακό τους προγραμματισμό.
  • Να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής μας από την εργοδοσία.
  • Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, που θα κατοχυρώνει όλα τα παραπάνω.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζ. Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας:Οι εργαζόμενοι δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται

Οι εργαζόμενοι δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται. Στέκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας Έναν χρόνο μετά τη...

Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Ψήφισμα 8ου Συνεδρίου ενάντια στη δίωξη του Προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

ΨΗΦΙΣΜΑ 8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΔΠΤΕ Να σταματήσει τώρα η δίωξη του προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ για...

Σωματεία – Φορείς – Γονείς ΑμΕΑ: 11 Νοέμβρη διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή

Διαμαρτυρία για την Κατάσταση στην Ειδική Αγωγή Τρίτη 11 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. Υπουργείο Παιδείας,...