Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς: «Φωνάζει ο κλέφτης…» ή «παλιά μου τέχνη κόσκινο…»

Δημοσιεύτηκε στις

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του ρεσιτάλ ψεύδους και συκοφαντίας που έδωσαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι υπάλληλοι της μεγάλης εργοδοσίας της περιοχής μας, που πήραν για άλλη μια φορά σβάρνα κανάλια και σταθμούς νομίζοντας πως εκτοξεύοντας βρωμιές κι αθλιότητες, θα καταφέρουν να «βρωμίσουν» την διοίκηση του ΕΚΛ και του σωματείου Ι/Υ.

Ποιοι λοιπόν «καταγγέλλουν» και γιατί με τόσο μένος καταφέρονται ενάντια σε πρόσωπα και σε αγωνιστές ως κοινοί συκοφάντες;

  • Είναι οι απεργοσπάστες, που χαρακτήριζαν «κομματική» την απεργία που προκήρυξε το ΕΚΛ οργανώνοντας τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών στην πόλη μας.
  • Είναι οι ανύπαρκτοι στους αγώνες των εργαζομένων που ο βίος κι η πολιτεία τους όταν πλειοψηφούσαν στην διοίκηση του ΕΚΛ είναι γνωστός ως «εκλογομάγαζο».
  • Είναι αυτοί που ξέρουν πολύ καλά να οργανώνουν εν κρυπτώ νόθες εκλογές, με πλαστογραφίες κι εκβιασμούς, απαγορεύοντας μαζί με την εργοδοσία την είσοδο των εκπροσώπων του ΕΚΛ ως ανεπιθύμητου.
  • Είναι αυτοί που συναγωνίζονται τους Χρυσαυγίτες σε αντικομμουνισμό και χυδαιότητα μιας και όλο και συχνότερα τελευταία, τα κόμματά τους καλοβλέπουν τους φασίστες.

Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους…

Τους ενοχλεί η ταξική μαχητική πορεία που τον τελευταίο χρόνο έχει πάρει το ΕΚΛ, τους ενοχλούν κυρίως οι ενωτικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει, συσπειρώνοντας δεκάδες φορείς και σωματεία της πόλης για διάφορα ζητήματα: ακίνητα της Κρύας, προστασία του εισοδήματος, ακρίβεια, δημόσια υγεία, αντισεισμική προστασία σχολείων και τόσα άλλα, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιος είναι με τους εργαζόμενους και ποιος απέναντι.

Όσο για το σωματείο μας, τους ενημερώνουμε πως η λήξη της θητείας του απερχόμενου ΔΣ ήταν σε 4 μήνες- κι όχι σε ενάμιση χρόνο όπως ψευδώς διακινούν. Επίσης, ας ενημερωθούν καλύτερα για την κατανομή του προεδρείου από το 2021, που όπως φαίνεται αγνοούν…

Ξέρουμε, πως οι εν λόγω «ανεξάρτητοι» συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία πρόθεση -ποτέ δεν το έκαναν- να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων απέναντι στη νέα θύελλα μέτρων που έρχεται μετά τις εκλογές. Άλλωστε, τα κόμματα που υπερασπίζονται έχουν φροντίσει για αυτό, ψηφίζοντας καθετί αντιλαϊκό που πλήττει τους εργαζόμενους όλων των κλάδων εδώ και χρόνια. Το ίδιο θα κάνουν και πάλι.

Ο καθένας στο μετερίζι του.

Εμείς, δυναμώνουμε την ασπίδα και το όπλο κάθε εργαζόμενου που είναι το σωματείο του και καλούμε σε μαζική συμμετοχή  στις αρχαιρεσίες που ξεκίνησαν σήμερα, για σωματείο μαζικό, δυνατό, διεκδικητικό, που  θα στέκεται όπως χρόνια τώρα δίπλα σε κάθε εργαζόμενο. Υπερασπιζόμαστε την ταξική μαχητική πορεία του ΕΚΛ, υπερασπιστή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οργανωτή της πάλης τους, κόντρα στις μεθοδεύσεις και την προσπάθεια ανακοπής αυτής της πορείας από την εργοδοσία και τους υπαλλήλους της.   

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...