Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα

Δημοσιεύτηκε στις

    Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σε εργασίες επισκευής  στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, ενώ ακόμα δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Θύματα  σε ένα προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί!

  Το έδειχναν οι μεγάλες  ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας  και η δραστική μείωση των ελέγχων απ’ τις αρμόδιες αρχές. Όλα αυτά δηλαδή   που διεκδικούσαν σταθερά και αγωνιστικά οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους  την ίδια στιγμή που  ο Πρωθυπουργός και υπουργοί του  είχαν μετατρέψει σε προεκλογικό ντεκόρ τα Ναυπηγεία και  προκαλούσαν μιλώντας για τα “χαμογελαστά πρόσωπα” των εργαζομένων σε ένα κλάδο που μόνο τον τελευταίο μήνα μετρούσε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, Σύρου και Σπανόπουλου.

   Αυτή είναι στη πραγματικότητα η ανάπτυξή τους! Κέρδη βαμμένα στων εργατών το αίμα!

   Γι αυτή την ανάπτυξη  οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, πιστές στο δόγμα των εργοδοτών, ότι ο χρόνος είναι χρήμα και τα μέτρα προστασίας θέλουν και χρόνο και χρήμα, έχουν διαμορφώσει νομικό πλαίσιο που μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους. Διέλυσαν και αποψίλωσαν  τις επιθεωρήσεις εργασίας ενώ  η κυβέρνηση  της ΝΔ τις μετέτρεψε σε ανεξάρτητες αρχές.

  Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, για  δουλειά με δικαιώματα και συνθήκες  υγιεινής και ασφάλειας. Για εντατικοποίηση των ελέγχων  με ευθύνη του κράτους και της Επιθεώρησης εργασίας.

  Εκφράζουμε τα βαθιά μας  συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους  τραυματίες.  

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλους τους...

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Για τη Λαχειοφόρο Αγορά της ΕΕΔΥΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, ημέρα Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 11 π.μ., η...