Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σηκώνουμε τοίχος προστασίας ενάντια στους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας – Τετάρτη 31/5 στην CEPAL

Δημοσιεύτηκε στις

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5 εξω από τα γραφεία των εταιριών που «διαχειρίζονται» τα Κόκκινα δάνεια μας.

Που βγάζουν σε πλειστηριασμό εκατοντάδες πρώτες κατοικίες και επαγγελματικές στέγες αυτοαπασχολούμενων

Συνάδελφοι,

          Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καλεί την  Τετάρτη 31 Μάη στις 12 στην CEPAL στη Λεωφόρο Συγγρού, με ραντεβού στις 11:30πμ στο σταθμό του ΦΙΞ (πεζόδρομο Κουκακίου) όπου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση από σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών  ενάντια στους πλειστηριασμούς.

          Αυτές οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα μας, στο εισόδημα μας, τώρα που τα κοράκια των τραπεζών πέφτουν στους εργαζόμενους και επαγγελματίες για να αρπάξουν ότι απόμεινε από την λαϊκή περιουσία. Από ένα σπίτι ή ένα μαγαζί που αγοράστηκε με  χίλιους κόπους, και που στη συνέχεια πληρώθηκε διπλά και τριπλά στις τράπεζες και το ίδιο το κράτος με τους άδικους μνημονικούς νόμους που ζουν και βασιλεύουν , τώρα πέφτει στα νύχια των αρπαχτικών για να το  πάρουν.

          Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα αναλάβει τον κυβερνητικό θώκο, οι πλειστηριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών είναι προαπαιτούμενο για να  «εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα», να λάβουμε την πολυπόθητη «επενδυτική βαθμίδα» και να αρχίσουν να ρέουν τα δισεκατομμύρια προς τους μονοπωλιακούς ομίλους από το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης»

          Όπως έδειξε η ίδια η εμπειρία μας τους τελευταίους μήνες, μόνο η οργανωμένη και μαζική παρέμβαση των σωματείων , των συνδικαλιστών  μπορεί να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς.

          Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Αφού λοιπόν η αδικία έγινε νόμος, η αντίσταση είναι το καθήκον.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

          Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών, την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας,   κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκιών, ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους οφειλέτες, ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...