Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για τα ερωτηματολόγια της ιδιωτικής εταιρείας ICAP ADVISORY σχετικά με την Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν λίγες ημέρες το ΥΠΑΙΘ έστειλε έγγραφο στις σχολικές μονάδες με θέμα: «Γνωστοποίηση Διαδικασιών Έρευνας των Δράσεων Ειδικής Αγωγής», το οποίο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας από το σχ. έτος 2014-15, με ορίζοντα συμπλήρωσής του, τις 31/5/2023. Η έρευνα αυτή, ανατέθηκε όχι σε κάποιο δημόσιο φορέα, όχι σε κάποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, αλλά στην ιδιωτική εταιρία «ICAP ADVISORY»!

Βλέπουμε για μια ακόμη φορά, να ανοίγεται διάπλατα η πόρτα στους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες στο χώρο της εκπαίδευσης και δη στον πολύπαθο αλλά και ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής και από την άλλη να μένουν στο περιθώριο η Πανεπιστημιακή κοινότητα και δημόσιες δομές για τη διεξαγωγή τέτοιων ερευνών.

Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δίνουν ζεστό χρήμα στην εν λόγω εταιρία την ώρα που ο χώρος της Ειδική Αγωγής στενάζει, αλλά ταυτόχρονα μια σειρά από ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα θα εισρεύσουν στις βάσεις δεδομένων τους! Για όλον αυτό τον όγκο πληροφοριών και δεδομένων κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί, ούτε για την ασφάλειά τους, ούτε για τους σκοπούς που η εταιρία θα τα χρησιμοποιήσει.

Αντί να δοθεί γενναίο κονδύλι ώστε στο 2023 η Ειδική Αγωγή να μη στεγάζεται σε κοντέινερ, να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά, να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση στο περιεχόμενό της και φυσικά ΚΑΘΕ παιδί να τυγχάνει της φροντίδας που έχει ανάγκη, το ΥΠΑΙΘ προτιμά να βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και να μοιράζει πιθανά χρήματα του ΕΣΠΑ στους ιδιώτες!

Ενημερώνουμε τις/τους συναδέλφισσες/ους αλλά και τους γονείς και οποιονδήποτε αφορά η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, πως αυτή δεν προκύπτει από κάπου ότι είναι υποχρεωτική.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να μην συμπληρώσουν το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

Το ΥΠΑΙΘ άμεσα, να σταματήσει την έρευνα μέσω της ιδιωτικής εταιρίας και να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες Πανεπιστημιακές και δημόσιες δομές.

Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα θέση.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Καταγγελία για τις διώξεις μελών του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού...

Εργατικό Κέντρο Ευβοίας: Στηρίζουμε 23 Μάη τον κοινό αγώνα των Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών της καμένης Εύβοιας και των απολυμένων της κλειστής ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο Συλλαλητήριο 23 Μαΐου 2026 Προσυγκέντρωση: 11.00πμ Ομόνοια Συγκέντρωση: 12.00μ Πλατεία Κλαυθμώνος Πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών Αναχωρήσεις...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Δεν θα ανεχτούμε τη συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος των συναδέλφων

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ! Πάνω που ετοιμαζόμαστε να εκδώσουμε...