Εργατικό Κέντρο Λαυρίου- Αν. Αττικής: Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚ στην πλατεία Λαυρίου

Δημοσιεύτηκε στις

Με πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚ Λαυρίου Ανατολικής Αττικής στην πλατεία Λαυρίου, στο άγαλμα Μεταλλωρύχων. Η συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων δίνοντας το στίγμα των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, ενώ γέμισε με αισιοδοξία για τους τωρινούς και μελλοντικούς αγώνες, την έκφραση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησεεκ μέρους του ΕΚ, ο πρόεδρος του, Μάης Μέντηςόπου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη να δέχεται μια παρατεταμένη επίθεση στα δικαιώματα και στην ζωή της από ένα σύστημα και μια πολιτική που φαντάζει παντοδύναμο και μονόδρομος, αλλά δεν είναι. Οι αγώνες σε όλο τον κόσμο αυτό δείχνουν(…) ίδια είναι και η πολιτική του κόστους-οφέλους που στερεί την ΠΦΥ, έχει διαλύσει τα ΚΥ στην περιοχή, δεν λαμβάνονται μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας με τα γνωστά αποτελέσματα, αυτή η πολιτική έφερε και το έγκλημα στα Τέμπη (…). Ενώ κάλεσε σε (…) ισχυροποίηση του ταξικού κινήματος, του αγωνιστικού πόλου στο εργατικό κίνημα, που θέλουμε ακόμα να κάνουμε πολλά για να είμαστε σε καλύτερες θέσεις να παλεύουμε. Στις επόμενες εκλογές πρέπει να τιμωρηθούν οι δυνάμεις που εχθρεύονται την ταξική πάλη και ζητούν συναίνεση από τους εργαζόμενους στην σφαγή τους. Να δυναμώσει παντού η φωνή των εργαζομένων και των αναγκών τους.(…). Παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο Κώστας Αγόρος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Αρτέμιδας-Σπάτων, ο Γιάννης ΜούτσηςΑντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και η Χριστίνα Μέντη,μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Λαυρίου. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν οι Ομάδες γυναικών της ΟΓΕ από την περιοχή, καθώς και αντιπροσωπεία των Κούρδων πολιτικών προσφύγων από το Κέντρο Υποδοχής του Λαυρίου.

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης κατατέθηκαν στεφάνια στο άγαλμα των Μεταλλωρύχων για τοΕργατικό Κέντροαπό τον προέδρό του Μάη Μέντη, από την Νατάσα Καμπέλη για λογαριασμό των Ομάδων Γυναικών Μεσογείωνμέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(ΟΓΕ), την Χασιώτου Δήμητρα Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, τον Σταύρο Μαριόλη Γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Λαυρεωτικής, και για λογαριασμό της Ένωσης Προσωπικού ΔΕΗ-ΑΗΣ Λαυρίου-Κερατέας ο Ζαμπέλης Δημήτρης.Επίσης στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ και της ΚΝΕκατατέθηκε από τους Βάλσαμο Συρίγο, μέλους της ΚΕ και υποψήφιου Βουλευτή Αν. Αττικής και την ΕλίναΠαπαδοχατζάκη, στελέχους της ΚΝΕ.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ακούστηκαν εργατικά – λαϊκά τραγούδια του αγώνα από τους: Παναγιώτη Τσίρο, Ευτύχη Ζαρμπ και Μάνο Διόλατζη.

Ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους του Λαυρίου και στο λιμάνι της πόλης.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...