Σωματεία Λήμνου:Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Λήμνο

Δημοσιεύτηκε στις

  Μαζικά συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο λιμάνι της Μύρινας οι εργαζόμενοι της Λήμνου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων του νησιού.

  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Δημήτρης Πινάκος, μέλος του Παραρτήματος Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου.

Η Δέσποινα Καμπουροπούλου, επίσης μέλος του Παραρτήματος Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, εκφώνησε απόσπασμα από την απολογία του Σπάις, ηγέτη των εργατών του Σικάγου που απαγχονίστηκε μαζί με άλλους ηγέτες από το αστικό κράτος ως παραδειγματική τιμωρία για τη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς του 1886.

Ο μουσικός Δημήτρης Μαυράκης , τραγούδησε για την Πρωτομαγιά  το «Μέρα Μαγιού», την «1η Μαΐου» και την «Τσιμινιέρα».

Ακολούθησε δυναμική πορεία με συνθήματα μέσα από την αγορά της Μύρινας, που κατέληξε στο μνημείο των πεσόντων, όπου κατατέθηκαν λουλούδια προς τιμήν των νεκρών αγωνιστών της Πρωτομαγιάς εκ μέρους των εργατικών σωματείων.

Επίσης λουλούδια κατέθεσε εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ, ο Σπύρος Πλάντζος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λέσβου.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...