Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ: Συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας συμμετέχει στην απεργία της 1ης Μάη, θέλουμε να δηλωθεί ως απεργία με το σχετικό οικονομικό τίμημα (αφαίρεση ημερομίσθιου και ενσήμου) και όχι να δηλωθεί ως ρεπό. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι Λαβαντσιώτης Νίκος, Μακρής Κώστας, Μαυρομμάτης Θεόδωρος και Καρούση Αγάπη. Αντιθέτως, τα δύο ρεπό να μας χορηγηθούν κανονικά και σε διαφορετική ημερομηνία από τη Δευτέρα 1η Μάη. Απαιτούμε το δικαίωμά μας στην απεργία να γίνει σεβαστό, όπως και σε κάθε εργαζόμενο που θα θελήσει να συμμετέχει ενώ κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απεργοσπασίας θα αντιμετωπιστεί ως τέτοια από πλευράς μας.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε όλα τα πόστα, τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά ειδικότητα.
  • Μέχρι να γίνουν αυτές και να καλυφθούν τα κενά, να προσαρμοστεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με βάση το υπάρχον προσωπικό και βασικό κριτήριο την ανάπαυση και υγεία των εργαζομένων, δυο συνεχόμενα ρεπό την 8ωρη απασχόληση.
  • Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και τήρηση του 5θημερου- 8ωρου-40ωρου.
  • Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους μας για την προστασία της υγείας μας.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...