Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς: 1η Μάη δυναμώνουν κι ενώνονται οι φωνές μας με αυτές των εργατών άλλων χωρών

Δημοσιεύτηκε στις

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΙΣ 10:00, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι τιμούμε και προχωράμε με αισιοδοξία στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες στο Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη το 1936, στην Καισαριανή το 1944.Τιμούμε τους χιλιάδες επώνυμους κι ανώνυμους αγωνιστές, που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη. 1η Μάη είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης υπενθύμισης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης.

1η Μάη δυναμώνουν κι ενώνονται οι φωνές μας με αυτές των εργατών άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες κι αγωνιστικές κινητοποιήσεις!

Πιο πολλοί, πιο δυνατοί βάζουμε μπροστά τα δικά μας αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε από χώρο σε χώρο για την ικανοποίησή τους. Τονίζουμε πόσο καίρια είναι τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας, καθώς ακόμη πληρώνουμε το τίμημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου έναντι της ασφάλειας και της ζωής μας στους χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες και όχι μόνο. Τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι εν ώρα εργασίας, που ολοένα και αυξάνονται σε συχνότητα, έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα της εξαθλίωσης του σημερινού εργαζόμενου, που δουλεύει σε συνθήκες γαλέρας και θυμίζουν Μεσαίωνα… ή και κάτι αρχαιότερο.

 ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ:

  • Δημόσιες, δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, προγράμματα και ωράρια εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

 ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΦΩΤΙΖΕΙ Η 1Η ΜΑΗ! ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

 Τον δρόμο του αγώνα επιλέξαμε οι εργαζόμενοι όλης της χώρας για να μην συγκαλυφθεί το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τις ζωές τόσων συνανθρώπων μας κι αποδεικνύει πόσο εκτός πλάνου έχουν την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια μας, αρνούμενοι πεισματικά οποιαδήποτε παραδοχή της ευθύνης τους, αλλά μετατοπίζοντας το βάρος της ατομικά και μεμονωμένα. Στα στόματα όλων των διαδηλωτών μπήκε η ανάγκη για διεκδικήσεις για ασφαλείς συγκοινωνίες!Το σύνθημα που αναδείχθηκε στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του Μαρτίου παραμένει επίκαιρο φωτίζοντας τον δρόμο του αγώνα, των διεκδικήσεων απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του!Τον δρόμο του αγώνα επιλέγουν κι εκατομμύρια εργάτες σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης, σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, αγώνες που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη για την συνέχεια. Είναι αγώνες που επιβεβαιώνουν ότι τα κέρδη του κεφαλαίου οι εργαζόμενοι τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! 

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

Διεκδικούμε:

  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό. 
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης. Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσηςκαθώς και του ΕΝΦΙΑ. Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
  • Να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πληστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Διαγραφή όλων των χρεών και να σταματήσουν οι κατασχέσεις για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικούμε πλήρη δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΙΣ 10:00, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ!

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...