Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Εργατική Πρωτομαγιά 2023

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ στις 10:30πμ

 Ο αγωνιστικός εορτασμός της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνεται σε μία χρονική περίοδο που οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο αγωνιζόμαστε για να γίνει η ζωή αντίστοιχη της εποχής που ζούμε και όχι να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Είναι μεγάλες οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, στη Σουηδία, την Ουγγαρία, τον Καναδά και αλλού. Για μία ακόμα φορά γκρεμίζεται ο μύθος του “τίποτα δεν γίνεται” και επιβεβαιώνεται ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι του κλάδου Τροφίμων – Ποτών στην Εύβοια και αυτή τη χρονιά έχουμε να μετρήσουμε αποτελέσματα του αγώνα μας σε πολλούς χώρους δουλειάς. Επίσης περισσότεροι είναι οι εργασιακοί χώροι του κλάδου που αναπτύσσουμε κοινό αγωνιστικό βηματισμό ενάντια στους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους. Καθολική ήταν η συμμετοχή των οργανωμένων εργασιακών χώρων του κλάδου στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία για το έγκλημα στα Τέμπη του οποίου η αιτία ήταν. για μία ακόμα φορά, τα κέρδη των λίγων.

ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Οι συνθήκες που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Αυτό φάνηκε από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για τα σχολικά κτίρια – ερείπια της Εύβοιας, απαιτώντας την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης και στις οποίες συμμετείχαμε τα σωματεία του κλάδου. Αυτό αποδεικνύεται από την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της Χαλκίδας που τόσο γλαφυρά περιγράφει το σωματείο του νοσοκομείου διεκδικώντας σύμφωνα με τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, με κινητοποιήσεις που στηρίξαμε τα σωματεία του κλάδου.

Μέσα στους χώρους δουλειάς είναι τραγικές οι συνθήκες παρότι με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα θα μπορούσε η δουλειά να γίνεται σε ιδανικές συνθήκες. Στην πραγματικότητα το μοναδικό κριτήριο για την παραγωγή είναι να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων με οποιοδήποτε κόστος ακόμα και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Η όποια βελτίωση αυτής της κατάστασης γίνεται μόνο κάτω από τις διεκδικήσεις των σωματείων και του οργανωμένου κινήματος.

Χωρίς την αγωνιστική δράση των σωματείων και των άλλων φορέων η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη σε όλες τις πλευρές τις ζωής.

Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα που η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο υψώνει τις γροθιές της δίνοντας το μήνυμα ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνάει, τίποτα ολόγυρα δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε η εργατική τάξη, αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι του μόχθου. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη χαμοζωή για να ζει το 1% του πληθυσμού μέσα στην πολυτέλεια και τη χλιδή. Δεν θα αποδεχτούμε το μέλλον για τα παιδιά μας να είναι μαύρο και άραχνο ενώ υπάρχουν τόσο μεγάλες δυνατότητες για ζωή με όλες τις ανέσεις.

Μάλιστα αν αυτή είναι η κατάσταση προεκλογικά που εξαντλούν τις όποιες δυνατότητες έχουν για να υφαρπάξουν την ψήφο μας, ας σκεφτούμε τι μας ετοιμάζουν για μετά! Ήδη είναι γνωστές οι ράγες στις οποίες θα κινηθεί η επόμενη κυβέρνηση που είναι το υπερμνημόνιο που λέγεται ταμείο ανάκαμψης και προβλέπει νέο γύρο επιδοτήσεων για τους λίγους και νέο γύρο αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων για τους πολλούς, πλειστηριασμούς, πράσινη ενεργειακή φτώχεια, τεράστιες δαπάνες για τη συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία που θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και ο λαός, στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί είναι οι άξονες στους οποίους υπάρχει απόλυτη συμφωνία και της κυβέρνησης αλλά και όσων άλλων θέλουν να κυβερνήσουν είτε ως πρωταγωνιστές είτε ως συμπληρώματα της όποιας αντιλαϊκής κυβέρνησης. Μάλιστα όλα αυτοί μας μιλάνε για ανάπτυξη την ίδια στιγμή που κλείνουν εργοστάσια, αφήνουν στην ανεργία χιλιάδες ενώ άλλοι δουλεύουν ήλιο με ήλιο, συμμετέχουν σε πολέμους καταστρέφοντας ολόκληρες χώρες.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Η 1η ΜΑΗ δείχνει ότι με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου!

Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ στις 10:30πμ

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...