Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μας δείχνει και σήμερα το δρόμο

Δημοσιεύτηκε στις

«Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω (…)

για των ψαράδων τον ωκεανό, για το ψωμί των παιδικών μας αηδονιών,

και για την αγροτιά και για τ’ αλεύρι μας, τη θάλασσα, το ρόδο και το στάχυ,

τους σπουδαστές, τους ναύτες, τους φαντάρους, για όλους τους λαούς σ’ όλους τους τόπους,

για τη λυτρωτική τη θέληση των πορφυρών λαβάρων της αυγής.

Πάλεψε πλάι μου, κι εγώ θα σου χαρίσω τα όπλα όλα της ποίησης μου»

                                                                                                   Πάμπλο Νερούντα 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ,

στην ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ  στις 11:00πμ

στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Άγαλμα Βενιζέλου στις 11:00πμ

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργαζόμενου, για την απελευθέρωση του από την  εκμετάλλευση.

1η Μάη, η μέρα που οι εργαζόμενοι όλου το κόσμου, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας, τις σημαίες του αγώνα, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων μας, μέρα θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο μας.

Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου, θα νικήσουν!

Ενώνουμε τη φωνή μας και  δυναμώνουμε το κοινό μας αγώνα σήμερα με τα εκατομμύρια των εργαζομένων, ανδρών, γυναικών νεολαίας  που απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας τις  ανάγκες τους. Αντλούμε δύναμη από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία κλπ από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν υποτασσόμαστε στη λογική που μας καλεί, να μείνουμε στο δρόμο του «εφικτού», να εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνητικές εναλλαγές, σε λογικές  του «μικρότερου κακού» που μας οδηγούν από το κακό στο χειρότερο.

Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή  των πολλών  για τα κέρδη των λίγων!

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια των περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την προστασία της  ανθρώπινης ζωή ως «κόστος», δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία, στα σχολεία, την λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών με την «λογική κόστους – οφέλους»,  την χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους  πλειστηριασμούς κατοικιών, τις διακοπές ρεύματος και νερού, τα ελλιπή μέτρα  πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικών έργων, σεισμικής θωράκισης, βρίσκεται ο νόμος του κέρδους.

Στο Δημόσιο Τομέα την ίδια ώρα προωθείται η αντιδραστική  «αξιολόγηση» προωθώντας τον κατακερματισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους και ενισχύοντας την εντατικοποίηση της εργασίας με το δόλωμα της αναποδοτικής αμοιβής. Στην πραγματικότητα μόνος στόχος είναι η χειραγώγηση των εργαζομένων κι όχι η επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων της υποστελέχωσης, της έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης και της λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια .

Εξάλλου η αξιολόγηση που είχε γίνει και γίνεται  τόσο στην κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και στην Ιδιωτική HELLENIC TRAIN ΔΕΝ απέτρεψαν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ.  

      Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

 Οι  αγώνες των εργαζομένων  που αναπτύσσονται σε κάθε κλάδο, σε χώρους εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, αποτυπώνουν την αγανάκτησή μας και είναι ελπιδοφόροι. Οι  κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΕΦΕΤ το τελευταίο διάστημα  ανέδειξαν ακόμα πιο έντονα, τα διαχρονικά οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και δημοσιοποίησαν ποια κατάσταση επικρατεί στον έλεγχο των Τροφίμων και πιο ειδικά στον ΕΦΕΤ.  Ενημερώσαμε και τους καταναλωτές εργαζόμενους τόσο για την οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο ΕΦΕΤ λόγω της τραγικής υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης όσο και  τους κινδύνους που εγκυμονεί, για την Δημόσια Υγεία  η είσοδος ιδιωτών στον Έλεγχο των Τροφίμων που η ίδια η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία προωθεί και που νομοθετήθηκε πρόσφατα για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας στηλιτεύσαμε τις ευθύνες που έχουν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν, ενημερώσαμε για τις τεράστιες απώλειες του εισοδήματος μας που έχουν επιδεινωθεί από το πληθωρισμό, την ακρίβεια στην ενέργεια, στα βασικά είδη διατροφής κλπ και από την εμπλοκή μας στο Πόλεμο και απαιτήσαμε την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων. 

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων  αναγκών μας!

Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μας δείχνει και σήμερα το δρόμο :

                    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ με τη συλλογική οργανωμένη δράση μας.

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Όλοι στους δρόμους Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Αθήνα: Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Πειραιάς: Στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι. Θεσσαλονίκη: Στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Πάτρα: Στις 10.30 π.μ. γραφεία του Εργ. Κέντρου. Βόλος: Στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου. Αλεξανδρούπολη: Στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο . Γιάννενα: 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Καβάλα: Στις 10.30 π.μ. στον Δημοτικό κήπο. Καρδίτσα: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνή: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Λάρισα: Στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Λέσβος: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς. Τρίκαλα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τρίπολη: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Πετρινού.

                              Πολύμορφες εκδηλώσεις, που ο Σύλλογός μας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν:

  • Παρασκευή 28 Απρίλη, στις 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,  το θεατρικό έργο «Η τρελή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιρωντού (είσοδος ελεύθερη).
  • Σάββατο 29 Απρίλη, στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Εκδήλωση Αλληλεγγύης για τους Αγώνες των Γάλλων Εργατών με πολλούς ομιλητές από Γαλλία και Ελλάδα.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...