Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής: Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

Δημοσιεύτηκε στις

1Η ΜΑΗ 2023

Από το Σικάγο στην Καισαριανή, οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, φάρος για την ανατροπή του σάπιου και ξεπερασμένου συστήματος.

Η 1ηΜΑΗ του 2023 βρίσκει την εργατική τάξη να δέχεται μια παρατεταμένη επίθεση στα δικαιώματα και στην ζωή της. Μια επίθεση που πηγάζει από την  σαπίλα του ξεπερασμένου κοινωνικά και πολιτικά συστήματος της εκμετάλλευσης, την ακόρεστη δίψα για κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, που έρχονται σε κόντρα με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων σε όλη την γη.

Το σύστημα αυτό, που βάζει τα κέρδη πάνω ακόμα και από τις ζωές μας, ευθύνεται για όλα τα δεινά που ζουν στο πετσί τους δισεκατομμύρια εργατόκοσμος σε όλο τον πλανήτη, όλοι όσοι δηλαδή παράγουν τα πάντα, τα οποία τελικά τα απολαμβάνουν κάποιοι λίγοι, πραγματικά παράσιτα της ζωής και της κοινωνικής εξέλιξης της ανθρωπότητας.

Για τα κέρδη των αφεντικών,τσακίζουν τους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας, τις συντάξεις, ιδιωτικοποιούν κοινωνικές δομές που είχαν με αίμα κατακτήσει οι εργαζόμενοι τον 20ο αιώνα στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.

Για τα κέρδη των αφεντικών,έχουν γίνει οι εργασιακοί χώροι «πεδία μαχών» χωρίς μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων,με αποτέλεσμα να θρηνούμε και να μετράμε χιλιάδες νεκρούς εν ώρα εργασίας.

Γιατί θεωρούν κόστος τις ζωές μας,δεν λαμβάνουν μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των ΜΜΜ με τραγικά αποτελέσματα όσα ζήσαμε πριν λίγο καιρό στην κοιλάδα των Τεμπών. Για τον ίδιο λόγο η αντιπυρική προστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα, ο αντισεισμικός έλεγχος και η θωράκιση από φυσικές καταστροφές  είναι άγνωστες λέξεις για τις κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτό το σύστημα.

Για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται μεταξύ τους. Για τους δρόμους μεταφοράς και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ενέργειας δεν διστάζουν να μακελεύουν λαούς, να σπέρνουν την βαρβαρότητα, να γεννούν εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλη την γη.

Για χάρη της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων,  έχει γίνει η ζωή όλων μας λάστιχο, χωρίς ελεύθερο χρόνο για εμάς και τα παιδιά μας, για να χαρούμε την ζωή,με τις διακοπές να έχουν γίνει άπιαστο όνειρο για εκατοντάδες χιλιάδες λαού.

Δεν είναι ανίκητο το σύστημα που τσακίζει τις ζωές μας. Η οργάνωση των εργατών όλου του κόσμου, οι αγώνες και οι θυσίες τους είναι ο φάρος για να φτάσουμε μέχρι την τελική νίκη!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στην χώρα μας τα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες του κόσμου. Οι συγκλονιστικές απεργιακές μάχες των εργαζομένων στην Γαλλία αλλά και οι αγώνες που ξεσπούν σε μεγάλες καπιταλιστικές χώρες όπως στην Γερμανία, την Αγγλία,  την Ιταλία ακόμα και στις ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα της ευημερίας του συστήματος, κυρίως όμως δείχνουν ότι τίποτα δεν μένει στάσιμο και ότι οι αγώνες των εργαζομένων όσο πιο μαζικοί θα γίνονται, τόσο θα είναι και πιο αποτελεσματικοί και θα τραβούν μπροστά μέχρι την τελική νίκη.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει όμως και την χώρα μας σε μια κομβική συγκυρία.  Είκοσι μέρες μετά διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την συγκεκριμένη αυτή αστική διαδικασία για να μαυρίσουμε όλους αυτούς τους πρόθυμους διαχειριστές του συστήματος που όλα τα τελευταία χρόνια με τρία συνεχόμενα μνημόνια και με εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, μας έχουν μαυρίσει την ζωή σε όλα τα επίπεδα.

Μπορούμε να ισχυροποιήσουν το ταξικό κίνημα και την πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, να στείλουμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε άλλο να παίζεται η ζωή μας κορόνα-γράμματα για τα κέρδη των αφεντικών. Μπορούμε μετά τις εκλογές να βγάλουμε ισχυρό το ταξικό κίνημα που θα παλεύει μαζί με τον λαό για τις δικές μας ανάγκες κόντρα σε όλα τα αστικά κόμματα που έχουν προαποφασίσει ένα νέο υπερμνημόνιο, το ταμείο ανάκαμψης,που θα το κατευθύνουν όλο ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και θα στείλουν στο λαό την λυπητερή, με προοαπαιτούμενα τους τσακισμένους μισθούς, τους 700.000 πλειστηριασμούς, την παραπέρα διάλυση της Δημόσιας Φροντίδας Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών μονάδων, το ξεπούλημα των πάντων, ακόμα και του νερού που έχουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δρομολογήσει.

Μπορούμε να νικήσουμε.  Δεν είναι ανίκητοι.

Οι Ηρωικοί αγώνες και οι θυσίες των εργαζομένων από την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886 μέχρι την Πρωτομαγιά του 1944 που οι Ναζιστές, ότι πιο μαύρο και βάρβαρο έχει γεννήσει το σύστημα της εκμετάλλευσης, επέλεξαν 200 πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες από το κόμμα της δικής μας τάξης για να τους εκτελέσουν ως αντίποινα για κτύπημα ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας, δείχνοντας έτσι το μίσος τους ενάντια στην εργατική τάξη, είναι ο φωτεινός φάρος όλων μας ενάντια σε ένα σύστημα που στραγγαλίζει τα όνειρα των νέων μας και πνίγει, με την μπόχα και την δυσωδία που αναδύει, την ζωή όλων μας.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

Ζητώ οι νεκροί της τάξη μας!

Τιμή και δόξα!

Συνεχίζουμε, εμπνεόμαστε, θα νικήσουμε!

Δευτέρα 1η ΜΑΗ 2023 11πμ Αγ. Μετ/χων!

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...