Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής: Ζήτω η 1η Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ 11ΠΜ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ 10ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

 Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι στην εγκατάσταση, στους ανελκυστήρες, στην μαθητεία

Ο αγωνιστικός εορτασμός της 1ης Μάη φέτος πραγματοποιείται στον απόηχο του τραγικού και άδικου χαμού 57 νέων ανθρώπων. Η θλίψη για το γεγονός αυτό έγινε οργή και αγώνας, σε ολόκληρη την χώρα με σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων όπου συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι και χιλιάδες νέοι άνθρωποι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που μπαίνει σε κίνδυνο,για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, των εργοδοτών. Συνεχίζουμε την πάλη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, στα εργοτάξια, στα γραφεία συντήρησης ανελκυστήρων, σε όλους τους χώρους δουλειάς.Αντίστοιχα και στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, καθώς οι κτηριακές υποδομές σε πολλές περιπτώσεις πέρα από ανεπαρκείς είναι και επικίνδυνες. Εμπνεόμαστε από την πάλη των εργατών στο Σικάγο, τους 200 εκτελεσμένους αγωνιστές της Καισαριανής, κάθε αγωνιστή που έπεσε για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της εργατικής τάξης.

Συνεχίζουμε στον δρόμο της διεκδίκησης, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας γιατί δεν δεχόμαστε να θυσιάζεται η ζωή μας σήμερα για τα κέρδη των λίγων. Γιατί και στον κλάδο μας μετράμε νεκρούς και σακατεμένους για τα κέρδη των αφεντικών. Γιατί η ζωή μας είναι ανεκτίμητη, γιατί οι σύγχρονες ανάγκες σε δουλειά, παιδεία και υγεία μπορούν και διεκδικούμε να ικανοποιηθούν.

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας απέναντι στο κεφάλαιο που βγάζει κέρδη στις πλάτες μας αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων του.

Συνάδελφοι να πάρουμε θέση και να δυναμώσουμε των αγώνα μας απέναντι στην πολιτική που μας «ξεζουμίζει»και δίνει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εργοδότες. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας, αυξήσεις στους μισθούς, δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους. Λύση στα όσα βιώνουμε καθημερινά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μπορούμε να δώσουμε μόνο εμείς, οι  εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες με τον κοινό μας αγώνα.Με οργάνωση και συλλογική δράση μέσα από τα συνδικάτα μας, όπως οργανώσαμε τον αγώνα μας μετά το έγκλημα στα Τέμπη, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες σε όλο τον κόσμο που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα που γεννά αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης, με τις κυβερνήσεις τους και τις δυνάμεις που το υπηρετούν. Οι συγκλονιστικοί αγώνες που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην Γαλλία και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, είναι ελπιδοφόροι και τους στηρίζουμε. Αποδεικνύεται πως οι λαοί έχουν την δύναμη και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Συνάδελφοι έχουμε πλούσια πείρα. Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και όσοι την υλοποιούν και τη στηρίζουν δεν διορθώνεται, ούτε μπορεί να γίνει πιο «ανθρώπινη». Μόνο ανατρέπεται από τον αγώνα των πολλών, των εργατών, του λαού που βιώνουν συνεχώς μεγαλύτερα και πιο οξυμένα προβλήματα. Δεν περιμένουμε κυβερνητικούς μεσσίες και σωτήρες. Δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν πλέον. Να μην γίνουμε άλλη μια φορά θεατές της δήθεν κόντρας ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο συμφωνούν στα βασικά και διαγωνίζονται για το ποιος θα εξασφαλίσει χωρίς αντιδράσεις, την υλοποίηση των συμφερόντων των μεγαλοκατασκευαστών, εφοπλιστών, τραπεζιτών και βιομηχάνων.

Γι’ αυτό και με τους δύο ο μισθός δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες μας, γι’ αυτό και με τους δύο θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, γι’ αυτό τα σχολεία των παιδιών μας είναι χωρίς προσεισμικό έλεγχο, γι’ αυτό δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς. Έχουμε εμπειρία, πάντα σε προεκλογική περίοδο μας παρουσιάζονται και με την βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης, σαν σωτήρες και αμέσως μόλις εκλεγούν συνεχίζουν στην ίδια γραμμή. Ως εδώ!

Η λύση είναι να γίνουμε εμείς δυνατότεροι, οργανωμένοι στα σωματεία μας και μπροστά σε κάθε διεκδίκηση και αυτούς που κυβερνάνε τόσα χρόνια πιο αδύναμους. Να μην μπορούν εύκολα να επιτίθονται στα δικαιώματά μας, στις ζωές μας, να τους βάλουμε εμπόδια. Όσο πιο αδύναμοι είναι αυτοί, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο αγωνιζόμενος εργαζόμενος λαός, να πετύχει κατακτήσεις, να αντιμετωπίσει παλιά και νέα αντεργατικά σχέδια.

Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα παλεύουμε για να έρθουν τα πάνω κάτω, αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των αναγκών μας, διεκδικούμε την βελτίωση των όρων ζωής μας, τιμωρούμε όλους αυτούς που μας κάνουν την ζωή μαρτύριο! Δυναμώνουμε τα συνδικάτα μας, απεργούμε την 1η Μάη και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση!Όλοι στο Σύνταγμα στις 11πμ και στην προσυγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Κάνιγγος.

Διεκδικούμε:

  • Ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας, να μην κινδυνεύουν οι ζωές μας με το πρώτο ψιλόβροχο και κάθε καλοκαίρι να τρέμουμε μην καούμε γιατί οι κυβερνώντες μετράνε ως κόστος τα μέτρα ασφαλείας, την ενίσχυση των υποδομών με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα και να παρθούν τώρα μέτρα για την αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από τα κοράκια των FUNDS και των τραπεζών.
  • Κατάργηση τώρα του νόμου έκτρωμα του Χατζηδάκη.
  • Να μπουν όλοι οι ηλεκτρολόγοι στα ΒΑΕ.
  • Άμεση εφαρμογή της νέας κλαδικής σύμβασης στους ανελκυστήρες και εφαρμογή των συμβάσεων στις υπόλοιπες ειδικότητες των ηλεκτρολόγων με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Να παρθούν και να εφαρμοστούν τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, να μην θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο.Να στελεχωθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κατάλληλα ώστε να πραγματοποιούνται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...