Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: 1η Μάη Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, για να διατρανώσουμε την αναγκαιότητα σήμερα οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν σύγχρονα δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας ενάντια σε επιχειρηματικούς ομίλους και κυβερνήσεις.

Οι αγώνες των εργατών στο Σικάγο, το Μάη του ΄36 στην Θεσσαλονίκη αποδεικνύουν ότι με σκληρή πάλη είχαμε κατακτήσεις, μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και σήμερα.

Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος.

Η μεγάλη κερδοφορία των βιομηχάνων και των μεγαλοεργοδοτών είναι βαμμένη με το αίμα εργατών!

Πριν λίγους μήνες στο εργοτάξιο της DEMO στην Τρίπολη έχασε την ζωή του ένας εργάτης, ένας ακόμη συνάδελφος έχασε την ζωή του από τα απανωτά 12ωρα στην EMFI, λίγες μέρες πριν είχε χάσει την ζωή του ένας συνάδελφος στον Σκλαβενίτη στην Χαλκίδα, εχθές έκανε βουτιά θανάτου ένας ναυτεργάτης στο Ναυπηγείο της Σύρου από τα 12 μέτρα.

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους.

Στον κλάδο μας γίνεται καθαρό ότι όσο γιγαντώνονται τα κέρδη τους, τόσο πιο επιθετικοί γίνονται!

Οι συνάδελφοι στα εργοστάσια, στις αποθήκες, στην ιατρική ενημέρωση, στα φαρμακεία αγκομαχούν να βγάλουν το μήνα, ενώ η εντατικοποίηση της δουλειάς βαράει κόκκινο.

Συχνά πλέον έχουν γίνει τα εργατικά ατυχήματα αλλά πιο συχνά είναι και τα μυοσκελετικά προβλήματα των συναδέλφων από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις και τα βάρη κατά την διάρκεια της εργασίας.  Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί συνάδελφοι μας από πολλούς χώρους δουλειάς παραιτούνται κάτω από την πίεση της δουλειάς και την εντατικοποίηση

Η συσσωρευμένη αγανάκτηση και το <<δεν πάει άλλο>> πρέπει να εκφραστεί με οργανωμένη συλλογική πάλη και διεκδίκηση μέσα στους  χώρους δουλειάς για προσλήψεις προσωπικού, και μέτρα προστασίας.

Πολλοί εργαζόμενοι δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα δάνεια τους με κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους από τα funds.

Την ίδια ώρα οι τεράστιες επενδύσεις, με χρήματα δικά μας από το ταμείο ανάκαμψης γεμίζουν τις τσέπες των φαρμακοβιομηχάνων.

Η πάλη για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας γίνεται πιο αναγκαία σήμερα, για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά τριετιών και βαρέων ενσήμων στην παραγωγή και ανθυγιεινό επίδομα, να κατοχυρώσουμε το 5νθημερο 8ωρο και τα άλλα θεσμικά που προτείνει η Ομοσπονδία μας.

Να πάψουν να υπάρχει το καθεστώς της απαράδεκτης σχέσης των εργολαβικών εργαζόμενων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργολαβικοί συνάδελφοι.

Ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι η συσπείρωση στο  Συνδικάτο, να φτιαχτούν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μην θρηνήσουμε και άλλους συναδέλφους, η συμμετοχή όλων μας στους αγώνες κόντρα στην πολιτική που ευνοεί την μεγαλοεργοδοσία, τις τράπεζες και τους βιομήχανους,

Καμία κυβέρνηση, κανένας φιλόδοξος σωτήρας δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε! Έχουμε συσσωρευμένη πείρα για να αποφεύγουμε ψέματα, μεγαλοστομίες και μπανανόφλουδες. Σε όλα τα βασικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή μας, σβήνουν οι όποιες διαφορές τους. Με κοινό βηματισμό νομοθετούν και συμφωνούν, διότι ο Θεός του κέρδους που προσκυνούν, είναι κοινός.

1η ΜΑΗ, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!

Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για:

  • Την Υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς
  • Προσλήψεις προσωπικού
  • Για άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Για την προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις εξώσεις.
  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Βαδίζουμε στο δρόμο των εργατών του Σικάγο!

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 11:00πμ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...