ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Νεκρός ναυτεργάτης στο πλοίο BLUE STAR 1

Δημοσιεύτηκε στις

 

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους, του ναυτεργάτη Λοστρόμου, Θανάση Μαντέλη. Ο συνάδελφος υπέστη καρδιακό επεισόδιο σε ώρα εργασίας, στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE STAR 1», της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES, το οποίο είναι ναυλωμένο και εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Αγγλίας – Ιρλανδίας.

          Τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στον κλάδο μας, επιβεβαιώνουν τη θέση μας ότι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των ναυτεργατών, βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά ωράρια, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, τη παντελή έλλειψη πρόληψης και αντιμετώπισης των επαγγελματικών ασθενειών.

Με τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις των εφοπλιστών, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και υπηρετούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για ασφαλής συνθήκες εργασίας και δικαιώματα, που θα υπηρετούν τις δικές μας ανάγκες. Να δυναμώσουμε και να συντονίσουμε την πάλη μας για Σύγχρονες – Ασφαλείς – Φθηνές, Μαζικές Μεταφορές για το λαό.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...