Σωματείο Εργαζ. στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας: Για την σύσκεψη της ΟΣΝΙΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το «Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλο τον Πατραϊκό λαό την καταφανέστατη μεθόδευση της πλειοψηφίας της ΟΣΝΙΕ για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με δυσμενής όρους για όλους τους συναδέλφους του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΝΙΕ με Αρ. Πρωτ. 62/04-04-2023 και τίτλο «ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ» αναφέρει ευθαρσώς ότι «Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31η Μαρτίου 2023 σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΣΝΙΕ με τα Προεδρεία των Σωματείων – Μελών μας» όπου «…έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τον Εργοδοτικό φορέα των Κλινικών για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης» και ότι «…το αίτημα για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με βάση την πρόταση της Ομοσπονδίας έχει την αποδοχή των Σωματείων και των εργαζομένων του Κλάδου».

Στο δικό μας Σωματείο όμως, δεν ήρθε ΠΟΤΕ πρόσκληση για Σύσκεψη Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ούτε στη διεύθυνση του Σωματείου ή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αλλά ούτε και στο mail μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κανένα Σωματείο που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ δεν έλαβε ΠΟΤΕ τέτοια πρόσκληση.

Δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν την διαφορετική άποψη, την γνώμη δηλ. του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για αυξήσεις μισθών και αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν ήθελαν να τους χαλάσουμε την σούπα στο πανηγυράκι-σύσκεψη που έστησαν για να ενισχυθεί και καλά η «θέση της ΟΣΝΙΕ στην διαπραγμάτευση με τους Εργοδότες, που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Αν νομίζουν, ότι στέλνοντας την εν λόγω ανακοίνωση σε όλα τα Σωματεία, θα μας κάνουν συνυπεύθυνους σε ό,τι υπογράψουν με τους εργοδότες και το ονομάσουν ΣΣΕ, τους απαντάμε από τώρα, ότι είναι βαθιά γελασμένοι!

Οι συνάδελφοι, μας γνωρίζουν ποιοι είμαστε! Μας γνωρίζουν, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε λιώσει τα παπούτσια μας οργώνοντας τους χώρους δουλειάς και μιλώντας για την υπογραφή της ΣΣΕ. Μας γνωρίζουν, γιατί σε κάθε μικρό ή μεγάλο τους πρόβλημα εμείς είμαστε δίπλα τους και όχι οι κύριοι της πλειοψηφίας της ΟΣΝΙΕ. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας άλλωστε να απαιτούμε υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης μετά και την προδοτική υπογραφή ΣΣΕ της πλειοψηφίας της ΟΣΝΙΕ το 2009.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Την διοργάνωση εκ νέου της Σύσκεψης με τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε ημερομηνία και ώρα που να μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε με πρόσκληση σε ΟΛΑ τα Σωματεία της δύναμης της Ομοσπονδίας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Την Τετάρτη 9/10/24 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα...

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...