Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Στηρίζουμε τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Στηρίζουμε τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ενάντια στον αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου 

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, που, με αλλεπάλληλες κλήσεις σε απολογία, ποινές «προς συμμόρφωση» σε συναδέλφους, τιμωρητικές μετακινήσεις, επιχειρεί να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Ο αυταρχισμός της διοίκησης του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ δεν είναι μεμονωμένο παράδειγμα. Πληθαίνουν πανελλαδικά παρόμοια περιστατικά αυταρχισμού, απολύσεων συμβασιούχων συναδέλφων, αναίτιων καθαιρέσεων από θέσεις ευθύνης, αδικαιολόγητων μετακινήσεων συναδέλφων, απειλών σε βάρος εκλεγμένων συνδικαλιστών.

Οι διώξεις σε βάρος εργαζομένων που αναδεικνύουν ελλείψεις και διεκδικούν ενίσχυση των μονάδων υγείας και του ΕΚΑΒ εντάσσονται στην προσπάθεια κυβέρνησης και διοικήσεων να μας φοβίσουν, για να περάσουν, με τις λιγότερες αντιδράσεις, οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων – καταργήσεων μονάδων υγείας.

Αντίστοιχα, στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, η εργοδοσία έχει «ξεασαλώσει». Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η απόλυση συνάδελφου, εκλεγμένου μέλους της Εξελεγκτικής επιτροπής του Κλαδικού Σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία από την κλινική ΥΓΕΙΑ καθώς και η απειλή για απόλυση του συναδέλφου προέδρου του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών κλινικών Β. Ελλάδας, επειδή πρωτοστάτησαν σε όλες τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, καλώντας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους.

Η εργοδοσία  του ΥΓΕΙΑ, όπως και των υπόλοιπων μεγάλων επιχειρήσεων, αξιοποιεί το βαθύτατα αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για τις απολύσεις εργαζομένων και συνολικά το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, για να θωρακίσει τη κερδοφορία της.

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν. με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Καλούμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων να συμπαρασταθούμε, με κάθε δυνατό τρόπο, στον αγώνα για:

  • Να ανακληθούν οι απολύσεις και οι απειλές σε βάρος των συναδέλφων στον ιδιωτικό τομέα της υγείας
  • Να σταματήσουν οι αδικαιολόγητες κλήσεις σε απολογία, οι ποινές και μετακινήσεις στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.
  • Να ανακληθεί η μετακίνηση της συναδέλφισσας γιατρού, μέλους του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, και να τοποθετηθεί σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου με πλήρεις επιστημονικές αρμοδιότητες σύμφωνα με την οργανική της θέση.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...