Σωματείο Εργαζομένων Δρομοκαϊτειου: Να ανακληθούν οι απολύσεις στην Κλινική Υγεία και στον Όμιλο Βιοδιάγνωση

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της κλινικής «ΥΓΕΙΑ» που την Πέμπτη 30 Μαρτίου, προχώρησε στην εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση του Γ. Αργυρόπουλου, εκλεγμένου μέλους της Εξελεγκτικής επιτροπής του Κλαδικού Σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία

Η απόλυση του συναδέλφου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει κάποια αρνητική αναφορά σχετικά με την εργασία του. Η πραγματική αιτία είναι ότι ο συνάδελφος πρωτοστάτησε σε όλες τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενημερώνοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην κλινική και καλώντας τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα, το μπαράζ απολύσεων κατά των πρωτοπόρων συνδικαλιστών βλέπουμε να εντείνεται και με την απόλυση του προέδρου του Κλαδικού Σωματείου των Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και Εργαστηρίων  Βορείου Ελλάδος από τον όμιλο Βιοδιάγνωσης και καταγγέλλουμε την εργοδοσία του ομίλου για αυτή την πρακτική.

Η συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου έρχεται λίγες ημέρες μετά την αγωνιστική δράση που ανέπτυξε με αφορμή τις μεγαλειώδεις απεργίες για το έγκλημα στα Τέμπη και προφασίστηκε τις οικονομικές δυσχέρειες του ομίλου την ώρα που ο όμιλος έχει μπουκώσει από ζεστό χρήμα, μετά την απόφαση του κράτους και της κυβέρνησης να κάνει «δώρο» στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά εργαστήρια το διαγνωστικό έλεγχο του λάου κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η εργοδοσία των κλινικών στοχοποιεί τους εκλεγμένους συνάδελφους και επιδιώκει με αυτές τις απολύσεις να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους για να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για τις απολύσεις εργαζομένων και συνολικά το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...