Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Α.Ν. Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ»: Καταδικάζουμε την απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Αργυρόπουλου από την Κλινική του “Υγεία”

Δημοσιεύτηκε στις

Μαζί με άλλους φορείς και σωματεία εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και καταδικάζουμε την απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Αργυρόπουλου από την Κλινική του “Υγεία” την Πέμπτη 30 Μάρτη.

Η απόλυση του συναδέλφου, εκλεγμένου συνδικαλιστή στο κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας της Αθήνας, έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει κάποιο ζήτημα σχετικά με την εργασία του. Παρομοίως και η απάντηση που του δόθηκε για την αιτία της απόλυσης ήταν πως… δεν υπάρχει κανένας λόγος! 

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος βέβαια παρουσίαζε αγωνιστική, πρωτοπόρα στάση στον χώρο δουλειάς του. Πρωτοστάτησε σε όλες τις πρόσφατες απεργιακές μάχες, ενημερώνοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην κλινική, καλώντας τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους.

Προφανώς η εργοδοσία του “Υγεία” θεωρεί πως με τέτοιες κινήσεις θα καταφέρει να εκφοβίσει τους υπόλοιπους συναδέλφους. Τέτοιες πρακτικές δεν είναι επιτρεπτές και η απάντηση μας σε τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να είναι μία: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης  του συναδέλφου από  την  εργοδοσία.

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...