Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Αλληλεγγύη στους διανομείς της Wolt

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΓΠΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο αγώνα των εργαζομένων διανομέων στη WOLT που πραγματοποιούν τριήμερη απεργία, διεκδικώντας να μην μειωθούν οι αποδοχές τους ανά παραγγελία, να σταματήσει η αδήλωτη εργασία, να τους χορηγούνται όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να έχουν όλοι συμβάσεις αορίστου χρόνου με τη Wolt κλπ. και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, η δουλειά από ήλιο σε ήλιο, από νύχτα σε νύχτα, οι συνεχόμενες μειώσεις στις αποδοχές  των διανομέων και η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων από την εταιρεία και τους «διαχειριστές» της – εργολάβους, επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο, η δουλειά με το κομμάτι, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων, παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Πολλοί μετανάστες εργάτες  δουλεύουν με χειρότερους όρους: με μεροκάματα πολύ χαμηλότερα, ή με αδήλωτη εργασία υπό την απειλή της απέλασης.

Η μαζική απεργία και οι κινητοποιήσεις τους, η αποφασιστικότητά τους δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη να παλέψουμε για να φέρουν τα πάνω κάτω, απέναντι στην εργοδοσία και τα κυβερνητικά της στηρίγματα, απέναντι στην πολιτική που δεν υπολογίζει τη ζωή και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αυτό έδειξαν και οι πρόσφατες μεγαλειώδεις απεργίες στην Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και στην Ευρώπη αντίστοιχα, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...