Ομοσπονδία Φαρμάκου: Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση!

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη Διοίκηση του  ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.Π.Ε, η οποία προχώρησε σε άλλη μια προκλητική μεθόδευση απέναντι στο επιχειρησιακό σωματείο – μέλος μας και στον Πρόεδρό του, που είναι και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΟΕΦΣΕΕ, εγκαλώντας τον για «βία και παρενόχληση στον χώρο εργασίας». Η Διοίκηση του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.Π.Ε. εξαπέλυσε τη νέα αυτή επίθεση ενάντια στο συνάδελφό μας και στο επιχειρησιακό σωματείο, τη στιγμή που έχουν προβεί σε καταγγελία προς την Επιθεώρηση Εργασίας για τις τρομοκρατικού χαρακτήρα τακτικές της εργοδοσίας, ενώ εκκρεμεί τριμερής συνάντηση στις 10/04/2023.

Είναι προφανές ότι η εργοδοσία στη συγκεκριμένη επιχείρηση, που πολεμάει το επιχειρησιακό σωματείο από την ίδρυση του, κλιμακώνει τώρα την αντεργατική επίθεσή της, στηριζόμενη και στο νέο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και ειδικότερα στις διατάξεις του νομοθετικού τερατουργήματος Χατζηδάκη περί «βίας και παρενόχλησης» στους εργασιακούς χώρους που στοχοποιούν και ποινικοποιούν τους πρωτοπόρους εργαζόμενους και συνδικαλιστές καθώς και τους αγώνες των εργαζόμενων.

Η πραγματική βία, όμως, μέσα στους χώρους δουλειάς είναι η βία της εργοδοσίας που εκμεταλλεύεται τον ιδρώτα των εργαζόμενων για να αυγατίζει τα κέρδη της, που απειλεί με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, ελαστικοποιεί τα ωράρια και τις σχέσεις εργασίας,  εντατικοποιεί τη δουλειά και κρατάει παγωμένους τους μισθούς.

Αυτή η βία μένει στο απυρόβλητο από τους νόμους του καπιταλιστικού κράτους, ενώ διώκονται όσοι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι και όσοι συνδικαλιστές δε συναινούν στα εργοδοτικά σχέδια!

Γελιέται, όμως, η Διοίκηση του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.Π.Ε αν νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και θα εμποδίσει την αγωνιστική και πρωτοπόρα δράση του Επιχειρησιακού Σωματείου και του Προέδρου του. Ο αγώνας τους για Προσλήψεις Προσωπικού – Αυξήσεις μισθών – Μέτρα υγείας και ασφάλειας θα συνεχιστεί!

Η Ομοσπονδία μας είναι δίπλα τους και τους στηρίζει με κάθε τρόπο, όπως κάνει και το Κλαδικό μας Συνδικάτο στην Αττική και το ΕΚ Πειραιά.

 Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση! Καταργούμε στην πράξη την αντεργατική νομοθεσία!

 Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.Π.Ε να σταματήσει τώρα τις αντεργατικές της μεθοδεύσεις.

 Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του ομίλου να στηρίξουν και να ενισχύσουν το Επιχειρησιακό Σωματείο τους. Με τη μαζική συμμετοχή και την αγωνιστική τους δράση να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...