Σωματείο Εργαζομένων ΣΠΗΝΤΕΞ: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των διανομέων στη WOLT

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΠΗΝΤΕΞ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΣΤΗ WOLT

Οι διανομείς της WOLT δίνουν δίκαιο αγώνα απέναντι στη διοίκηση της εταιρείας που εντελώς αυθαίρετα και άδικα προσπάθησε να μειώσει τις αμοιβές τους.

Ακολουθώντας τα μεγάλα παραδείγματα της efood και της COSCΟ, βγήκαν στο δρόμο ενωμένοι και με μαζική συμμετοχή πραγματοποίησαν απεργία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της WOLT στην Αθήνα στις 3/4.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ταχυμεταφορών γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του διανομέαcourier. Εξαντλητικά ωράρια, πίεση στους χρόνους παράδοσης, υπερβολικός όγκος εργασίας, επικινδυνότητα του δρόμου, ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εργοδοσίες σκληρές και ανάλγητες, που το μόνο μέλημά τους είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους, εις βάρος ακόμα και της ίδιας μας της επιβίωσης. Συμβάσεις ημερήσιες, εβδομαδιαίες ή μηνιαίες, συμβάσεις μέσω τρίτων εταιρειών, αφαιρώντας στην πράξη κάθε εργατικό δικαίωμα, ημιαπασχόληση ή υπερεργασία ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη, ένα σκηνικό αβεβαιότητας και καταπίεσης. Σύμμαχοι των εργοδοτών σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις και τα άθλια αντεργατικά νομοσχέδια που ψηφίζουν.

Μόνο όπλο των εργαζομένων απέναντι σε αυτό το περιβάλλον είναι η ενότητα, η οργάνωση στα συνδικάτα και οι μαζικές διεκδικήσεις. Τίποτα δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται με αγώνα και συνεχή διεκδίκηση

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των διανομέων στη WOLT, κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στις εκάστοτε ορέξεις των εργοδοτών.

Δύναμή μας η ενότητα.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...