Ομοσπονδία Οικοδόμων: Νίκη στον αγώνα των διανομέων της «Wolt»

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας στηρίζει τον αγώνα των διανομέων της «Wolt» που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τη ζωή και τη δουλειά τους από τις «βέλτιστες» πρακτικές που υπηρετούν τα κέρδη των εταιρειών.

Η δουλειά με το «κομμάτι», το «συνεργατικό» μοντέλο που έχουν επιβάλλει οι εταιρείες διανομής, όπως η «Wolt», δεν γίνεται για να δουλεύουν οι διανομείς σε καλύτερες συνθήκες εργασίας με μέτρα ασφάλειας για την προστασία της ζωής τους ούτε για να αμείβονται με καλύτερα μεροκάματα και μισθούς.

Αυτό το μοντέλο εργασίας έχει προχωρήσει για να μεγαλώνει η εντατικοποίηση της εργασίας, να συρρικνώνεται ο μισθός και να «κονομάνε» οι εταιρείες.

Ο εργαζόμενος – διανομέας παλεύει με την «ψυχή στο στόμα» να βγάλει τις παραγγελίες για να συμπληρώσει ένα μεροκάματο και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειάς του. Τα συνεχόμενα θανατηφόρα και πολύ σοβαρά «ατυχήματα» αποδεικνύουν την κόλαση που βιώνουν οι εργαζόμενοι για το μεροκάματο.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας στέκεται στο πλευρό των απεργών διανομέων της «Wolt».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι μέσα από τους αγώνες μας με επίκεντρο τις ανάγκες μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εταιρεία, μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα προς όφελος της ζωής μας.

Νίκη στον αγώνα των διανομέων της «Wolt»

Περισσότερα

Σωματεία Αρκαδίας: Κάλεσμα σε σύσκεψη 24 Σεπτέμβρη για την οργάνωση της πάλης

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7:30μμ Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης Τα παρακάτω σωματεία: ...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Ξενοδόχοι: ζητάνε 13ωρο σπαστό!! Κατάργηση της 11ωρης Ξεκούρασης Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή την επιστολή...

Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για την 13ωρη εργασία

Συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου και εκτίμησε τη δράση του κατά τη διάρκεια του...