Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου: Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στην «Wolt»!

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στην «Wolt»! Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας κόντρα σε όσους μας θέλουν σύγχρονους δούλους! Σε όσους μας θέλουν να δουλεύουμε μέρα νύχτα είτε με καύσωνα είτε με παγετό, αμείβοντάς μας με ψίχουλα, τους φωνάζουμε πως δεν θα τους περάσει!

Εκατοντάδες συνάδελφοι διανομείς στην «Wolt» απαντάνε στα ίσα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, έτσι όπως ακριβώς έκαναν και στην «Ε-food», στην προκλητική μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία. Δεν έφτασαν τα ατελείωτα ωράρια, δεν έφτασαν τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα και οι συνεχείς μειώσεις μισθού των εργαζομένων στις πλατφόρμες, οπότε είπαν να βρουν άλλον έναν τρόπο να βγάλουν και άλλα κέρδη στις πλάτες μας. Όσοι συνεχίζουν να μας πουλάνε το παραμύθι περί συνεργατών – διανομέων όπου μέσα από αυτό το μοντέλο θα βγούμε κερδισμένοι, να ψάξουν αλλού κορόιδα! Είναι ξεκάθαρο πως οι συνάδελφοι που εργάζονται με το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως όχι μόνο συνεργάτες κανενός δεν είναι αλλά εργάτες με απόλυτη εξαρτημένη σχέση εργασίας, που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα για τα κέρδη της όποιας εταιρείας.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσει, όπως νίκησε και ο αγώνας στην «E-food»! Γι’ αυτό τον φοβούνται και τον αποκρύπτουν …με αποτέλεσμα η μεγάλη μοτοπορεία εχθές, Κυριακή, να φτάσει έως τα κεντρικά της ΕΡΤ όπου ζήτησαν να μεταδοθεί το απεργιακό τους μήνυμα!

Στο νησί μας, καλούμε τους συναδέλφους ντελιβεράδες να ‘ρθουν σε επαφή με το σωματείο τους! Να εμπιστευτούν την δύναμη του οργανωμένου αγώνα!

Να μαζικοποιήσουν τις αρχαιρεσίες που θα λάβουν χώρα 10/04 και 11/04 στο Εργατικό Κέντρο στην Χρυσομαλλούσα (Δαβάκη & Βαλαωρίτου Γωνία).

Κανένας μόνος του! Ψηλά το κεφάλι!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...