Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Να ανακληθεί η απόλυση του Γ. Αργυρόπουλου από την Κλινική “Υγεία”

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της κλινικής «ΥΓΕΙΑ» γιατι, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, προχώρησε στην εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση του Γ. Αργυρόπουλου, εκλεγμένου μέλους της Εξελεγκτικής επιτροπής του Κλαδικού Σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία

Η απόλυση του συναδέλφου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει κάποια αρνητική αναφορά σχετικά με την εργασία του. Η πραγματική αιτία είναι ότι ο συνάδελφος πρωτοστάτησε σε όλες τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενημερώνοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην κλινική και καλώντας τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους.

Η εργοδοσία της κλινικής στοχοποίησε τον εκλεγμένο συνάδελφο και επιδιώκει με αυτή την απόλυση να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους για να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους..  

Η εργοδοσία  του ΥΓΕΙΑ, όπως και των υπόλοιπων μεγάλων επιχειρήσεων, αξιοποιεί το βαθύτατα αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για τις απολύσεις εργαζομένων και συνολικά το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, για να θωρακίσει τη κερδοφορία της.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι και στη φάση της κρίσης και στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μόνιμα χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης και τις απολύσεις, είτε για να «σωθούν» είτε για να «αυγατίσουν» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 «Λογαριάζουν» όμως χωρίς τους εργαζόμενους και θα τους «χαλάσουμε τα σχέδια». Στην κατεύθυνση αυτή, στηρίζουμε την κινητοποίηση, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 3 μ.μ. στην κλινική ΥΓΕΙΑ.

Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας να καταδικάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.

Γνωρίζουμε ότι για να έχουν προοπτική οι αγώνες μας, χρειάζεται να στρέφονται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους, και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. Να διεκδικούν την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας και τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...