Συνδικάτο Χημικής βιομηχανίας Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας!

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο και στηρίζει τις κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης στη Γαλλία.
Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της Γαλλίας, με τα αγωνιστικά συνδικάτα στην πρώτη γραμμή, πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους όλων των γαλλικών πόλεων και πραγματοποιούν μαζικές, μαχητικές απεργιακές και πολύμορφες δράσεις για να μην περάσει η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.
Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν δέχονται να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα!!!

Οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, οι συνεχόμενες μαζικές διαδηλώσεις, που συνεχίζονται κόντρα στην καταστολή, αναδεκνύουν για ακόμη μια φορά την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης και του οργανωμένου, συλλογικού και ταξικού αγώνα.

Οι εικόνες από την περιφρούρηση που οργάνωσαν απεργοί από τη Χημική Βιομηχανία και άλλους κλάδους στην αποθήκη πετρελαίου του ομίλου «Esso» στην κοινότητα Φος-σιρ-Μερ (στην περιοχή της Μασσαλίας), με την υποχώρηση της στρατοχωροφυλακής μπροστα στην αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα των απεργών κάνουν το γύρω του κόσμου, μας γεμίζουν περηφάνια για την τάξη μας και αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλη την εργατική τάξη.
Αναδεικνύεται ακόμα μια φορά πως όταν η εργατική τάξη θέλει μπορεί να τα καταφέρει!

ΕΕ, κυβερνήσεις και κόμματα σε κάθε χώρα, ανεξαρτήτως απόχρωσης, “προοδευτικά” ή “συντηρητικά”, υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων, βάζουν στην πρώτη γραμμή τα κέρδη των λίγων και σε αυτά θυσιάζουν τη ζωή των λαών.
Αυτών που και στη χώρα μας μπρος στο κέρδος τους τσακίζουν μεροκάματα και εργασιακά δικαιώματα, στέλνουν το κόσμο για μεροκάματο χωρίς μέτρα ασφάλειας, θυσιάζουν ακόμα και την ανθώπινη ζωή για τα κέρδη τους.

Για αυτό και στην Ελλάδα τις τελευταίες βδομάδες πραγματοποιήθηκαν δυο από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων χρόνων με σύνθημα “Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”. Αυτό που είναι το δίλημμα για κάθε εργάτη, σε κάθε χώρα.

Η εργατική τάξη της Ελλάδας, τα ταξικά σωματεία ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό της εργατιάς που αγωνίζεται σε κάθε χώρα.

Στεκόμαστε με κάθε τρόπο, στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας  στέλνουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας είναι και δικός μας αγώνας.

Καλούμε την Πέμπτη 23/03 σε Παράσταση διαμαρτυρίας στις 6.30 μ.μ. στη γαλλική πρεσβεία.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου : Όλοι στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα

Όλοι και όλες στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα! Από την Πρωτομαγιά του...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς

Εργατική Πρωτομαγιά 2026 Απ' τα ιερά τους κόκκαλα, πρώτη του Μάη και πάλι, θα ξεπηδήσει...

Σωματείο Εργαζομένων ΣΟΛ Crowe: Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα για ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα για ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα. Το...