Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων: Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, συνεχίζουμε! Για να μην πούμε το νερό νεράκι…

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους που κατέκλυσαν τη χώρα στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8 Μάρτη και της Πέμπτης 16 Μάρτη. Φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι όλων των κλάδων, έγιναν μια γροθιά για να φωνάξουν πως «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Ήταν πράγματι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου τόσο στις δύο απεργίες, όσο και στις υπόλοιπές διαδηλώσεις. Μαζί με το σωματείο μας, δεκάδες εκπαιδευτικοί έκαναν το βήμα να απεργήσουν για πρώτη φορά, διότι όπως οι ίδιοι μας έλεγαν, θεωρούσαν ντροπή να μην ακολουθήσουν το απεργιακό κάλεσμα για έναν τόσο σπουδαίο λόγο.

Η ζωή μας έχει αξία. Η ζωή μας δεν μπορεί να λογίζεται ως κόστος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση ένα εγκληματικό νομοσχέδιο που βαθαίνει την πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού.

Με το νομοσχέδιο της μετατροπής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και τη διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, η κυβέρνηση προωθεί  τη μεγαλύτερη επιχειρηματική δράση στο νερό κατά τα πρότυπα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο «επόπτη» και «εγγυητή» της επιχειρηματικής δράσης. Τις συνέπειες αυτή της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη με το έγκλημα στα Τέμπη.

Η ιδιωτικοποίηση (και) του νερού θα έχει σοβαρές συνέπειες στα λαϊκά νοικοκυριά, που από τη μία θα  χρυσοπληρώνουν την αύξηση της τιμής του και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλεια σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο βωμό του κόστους – κέρδους. Την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δε θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη, όπως κάνει η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα!

Δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 20 Μάρτη στις 19:00 στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 18:15 στα Προπύλαια.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Συνδικάτων την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 19:00 στο Σπόρτινγκ.

Διεκδικούμε:

  • Μετακίνηση με ασφάλεια, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του από εργολάβους.
  • Φτηνό και ποιοτικό νερό. Να μειωθούν άμεσα όλα τα τιμολόγια ύδρευσης, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:15 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...