Εκδήλωση στις 22/4 του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης για τα 64 χρόνια από την νίκης της Κουβανικής Επανάστασης

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Στις αρχές αυτής της χρονιάς, έκλεισαν 64 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, και όπως πάντα, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης τιμά την ημέρα αυτή με μια εκδήλωση που αποτελεί μια ακόμα αφορμή να διατρανώσει την αλληλεγγύη του και την υποστήριξή του στον κουβανικό λαό, που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται ενάντια στην προσπάθεια του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ να τον γονατίσει με την πείνα και τις στερήσεις και να ανακόψει την πορεία του προς τα μπρος.

Φέτος, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειο αυτή με μια εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα της εργατικής τάξης της Κούβας και γενικά του εργαζόμενου λαού, μέσα από τα εργατικά συνδικάτα τους, προκειμένου να συνεχίσουν να παλεύουν για την ευόδωση των στόχων που έθεσε πριν από 64 χρόνια, την οικοδόμηση μιας κοινωνίας στην υπηρεσία του λαού, μιας κοινωνίας ελεύθερης από εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ο κουβανικός λαός πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια τεράστιες κατακτήσεις στον τομέα της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών παροχών, μέσα από τεράστιες δυσκολίες λόγω του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που του έχουν επιβάλει από την αρχή ακόμα της επαναστατικής διαδικασίας όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, και που με κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμα πιο σκληρός, με την κάθε μορφής στήριξη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κούβα κατηγορείται για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις κυβερνήσεις εκείνες που καθημερινά χτυπάνε αλύπητα τους αγώνες των δικών τους λαών για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, τις απεργίες και διαδηλώσεις τους ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.

Η Κούβα χρειάζεται σήμερα την αλληλεγγύη μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αυτή την αλληλεγγύη των ελλήνων εργαζομένων θέλουμε να δείξουμε και φέτος, με μια εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη, 22 του Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β) και θα αναφέρεται στο ρόλο των κουβανών εργαζομένων και των συνδικάτων τους για το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει στο δρόμο που ο ίδιος επέλεξε πριν από 64 χρόνια, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει κι ο Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Αραμίς Φουέντε Ερνάντες.

Πιστεύουμε πως και αυτή τη φορά οι έλληνες εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους θα στηρίξουν τον κουβανικό λαό και θα εκφράσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...