Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών: Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων στις 16 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 16 Μάρτη 2023 και συμμετέχουμε όλοι και όλες, στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των ταξικών Συνδικάτων (στη Θεσσαλονίκη στο «Άγαλμα Βενιζέλου»).

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Διεκδικούμε μια ζωή που αξίζουμε, με σύγχρονα δικαιώματα, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα!  Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ζωής, η μέτρηση των πάντων μέσω του κόστους-οφέλους, στην ουσία δηλαδή η ζωή του λαού μετατρέπεται σε κέρδη για την εργοδοσία.

Είναι το ίδιο κράτος που είναι ταχύτατο όταν κάνει πλειστηριασμούς στην πρώτη      κατοικία των λαϊκών στρωμάτων, όταν καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και που συγχρόνως μοιράζει δισεκατομμύρια στους εργοδότες.

Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια «κοιλάδα των Τεμπών».  Η γνωστή πλέον   έκφραση «πάμε και όπου βγει» είναι η ανομολόγητη συνήθεια σε πλήθος βαρδιών και εργασιών. Το κέρδος είναι η αιτία που οι εργοδότες παραμελούν σκόπιμα την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας.

Οι προϋπολογισμοί του κράτους αγνοούν επιδεικτικά  τις λαϊκές ανάγκες. Δίνουν ελάχιστα για στοιχειώδεις υποδομές. Γι’ αυτό πλημμυρίζουν τα σχολεία με την πρώτη βροχή, «σκάνε» καυστήρες και σκοτώνουν μαθητές, πέφτουν σοβάδες στα  κεφάλια τους και όλοι τρέμουμε στη σκέψη τι θα γίνει  στον πρώτο δυνατό σεισμό.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος  τρόπος για να  αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.
  • Την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
  • Άμεσα μέτρα, αντιπυρική ς και αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.
  • Έλεγχος, εδώ και τώρα, αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...