Ομοσπονδία Φαρμάκου – Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3 στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια!

Δημοσιεύτηκε στις

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή και για την δική μας ζωή!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3 στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με το ατύχημα στα Τέμπη ήρθε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια η βαρβαρότητα του καπιταλισμού που κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή και την βάζει στο ζύγι των κερδών. Αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομής, καθώς τα δραματικά γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, ανεξαρτήτως ποιος είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Ελλείψεις που αφορούν μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση του λαού, την αντιπλημμυρική, την αντιπυρική, την αντισεισμική προστασία. 

Μπροστά στο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Λίγες μέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, άλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στην μακάβρια λίστα των εγκλημάτων του εργοδοτικού κέρδους. Ένας νεαρός συνάδελφος σκοτώθηκε στις εργασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου της DEMO  στην Τρίπολη.

Όσο αυξάνεται η πίεση, η κούραση της δουλειάς, όσο τραβάνε τους εργαζόμενους στα όριά τους για τα κέρδη της εταιρείας, αυξάνεται και η συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων. Ως πότε θα τους αφήνουμε να μας θεωρούν αναλώσιμα υλικά που αν κάποιο χαλάσει απλά το αντικαθιστούν;

Στο κλάδο μας οι τεράστιες επενδύσεις έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα που ζουν οι συνάδελφοι, με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, με την εντατικοποίηση, με τα μυοσκελετικά και άλλα προβλήματα υγείας να αυξάνονται από τα βάρη και την ένταση της δουλειάς.

Με επενδυτικό πρόγραμμα 1,2 δισ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας και πωλήσεις φαρμάκων 77 δισ. ευρώ, από το 2009 έως το 2020, οι εργοδότες εδώ και 13 χρόνια αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους που ενώ δημιουργούν όλα αυτά τα κέρδη βρίσκονται εδώ και χρόνια με καθηλωμένους μισθούς και τώρα με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στο ρεύμα κλπ, δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα!

Η απεργία και όλες οι μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές μας. Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, με την οργάνωση και τους αγώνες μας απέναντι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, με την πάλη μας για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Μόνο εμείς μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη στα θύματα της εγκληματικής πολιτικής του κράτους των κεφαλαιοκρατών, που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του κέρδους που κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή, εμείς αντιτάσσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και παλεύουμε για αυτές. Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και με αυτό το μήνυμα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με νέα ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μαρτίου 2023.

Η ζωή μας δεν είναι κόστος! – Η οργή να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει:

 

  • Σύγχρονα μέσα για την υπεράσπιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Για να μην πάθουμε άλλο εργατικό ατύχημα στη δουλειά μας, για να μετακινούμαστε και να ζούμε με ασφάλεια.
  • Υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδικής Σύμβασης.
  • Αξιοπρεπείς μισθοί και όχι κουπόνια και επιδόματα.
  • Προσλήψεις προσωπικού για να σταματήσει το αίσχος της εντατικοποίησης που μπορεί να μας κοστίσει και την ίδια μας τη ζωή.
  • Σταθερό ωράριο εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για μας και την οικογένειά μας.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους στον κλάδο μας να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να πλημμυρίσουν ξανά το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 11:30 π.μ. στα Προπύλαια και όλες τις πόλεις της χώρας.

Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3 στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...