Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας : Κήρυξη Πανελλαδικής Απεργίας για το έγκλημα των Τεμπών

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΜΕ κηρύσσει Πανελλαδική απεργία στον κλάδο την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023σε συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, νέους και νέες, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς. Η απεργία προκηρύσσεται σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, για να εκφραστεί η οργή και αγανάκτηση για την υποτίμηση της ζωής μας σε «κόστος» που μειώνει τα κέρδη των εταιρειών.

Η σχέση κόστος – όφελος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως και σε κάθε εργασιακό χώρο είναι η πραγματική αιτία κάθε εγκλήματος που συντελείται σε όλους τους χώρους δουλειάς! Είναι η αιτία για το ατύχημα των Τεμπών, ο λόγος που οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια. Στον κλάδο των μεταλλωρύχων έχουμε θρηνήσει πολλούς συναδέλφους, οι επαγγελματικές ασθένειες «θερίζουν», παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που αδιαφόρησαν μπροστά στις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των δρομολογίων και στο σιδηροδρομικό έργο όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και λίγες μέρες πριν το δολοφονικό έγκλημα.

Καμία συγκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων, κράτους και εταιρειών.

 Καλούμε τα όλα τα Σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη. ‘Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 Να μην μείνει στη λήθη το δολοφονικό το έγκλημα των Τεμπών.

Να γίνουμε ΟΛΟΙ η φωνή των νεκρών συνανθρώπων μας!

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...