Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : 16 Μάρτη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 11.30 στα Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 11:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ  – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

 Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 8 Μάρτη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών έχουν κάνει ξεκάθαρο σε κράτος, κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους ότι το ποτάμι της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να κοπάσει. Είναι όλοι τους ένοχοι! Δεν πρόκειται να ξεχαστεί, δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί.

Γίναμε η φωνή των δεκάδων συνανθρώπων μας, των νέων παιδιών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα της απελευθέρωσης, ιδιωτικοποίησης των μεταφορών.

Η ζωή, η ασφάλεια, οι ανάγκες μας δεν είναι κόστος, δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μπορεί να ζούμε με το άγχος και την αγωνία αν θα γυρίσουμε όρθιοι και υγιείς  στα σπίτια μας επειδή στις γαλέρες που εργαζόμαστε η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα και τα εργατικά ατυχήματα η καθημερινότητα μας.

Μετά το έγκλημα στα Τέμπη πολλοί συνάδελφοι αναρωτιόμαστε πόσο ασφαλείς είναι οι χώροι που δουλεύουμε, αν υπάρχουν και που είναι οι έξοδοι κινδύνου, πυροσβεστικές φωλιές, σχέδια εκκένωσης σε περίπτωση σεισμού ή φωτιάς. Αναρωτιόμαστε γιατί να μην υπάρχει γιατρός εργασίας σε καθημερινή βάση στις αποθήκες, στα πολυκαταστήματα και σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο. Τελικά ποιος φταίει για  τους συναδέλφους μας που δεν γύρισαν ποτέ στις οικογένειες τους ή γύρισαν σακατεμένοι.

Σίγουρα δεν φταίει η κακιά η ώρα. Ένοχοι είναι  το κράτος των λίγων και οι κυβερνήσεις τους  που βάζουν στη ζυγαριά κόστους – οφέλους την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία, όλων μας στις μετακινήσεις, σε υποδομές,  τις ανάγκες σε παιδεία, υγεία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, την ίδια μας τη ζωή γιατί τα θεωρούν κόστος. Γιατί η ζυγαριά πάντα γέρνει προς το κέρδος των λίγων.

 Ως εδώ όμως! Τα κέρδη τους – οι ζωές μας!

Η οργή μας έχει γίνει αγώνας που συνεχώς δυναμώνει!

Αγώνας που είναι ανάγκη να αγκαλιαστεί από περισσότερους εμποροϋπαλλήλους.

 Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή, πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι! Σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο συζητάμε, οργανώνουμε και αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη, 11:30 στα Προπύλαια. Κατεβαίνουμε στους δρόμους διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας:

  • Σύγχρονα, συχνά και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στο χώρους δουλειάς.
  • Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας
  • Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση μισθού, 7ωρο-35ωρο- 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα. Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενο ρεπό και σταθερές βάρδιες. Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.

  ΟΛΕΣ ΚΑΙ  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 11:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...