Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas: Συνεχίζουμε Δυναμικά – Συμμετέχουμε Όλοι στην απεργία 16 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, -σες,

Η Praktiker συνεχίζει ξεδιάντροπα τις απολύσεις συναδέλφων στα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα., Χωρίς να κρατάει τα προσχήματα απέλυσε στις 8 Μάρτη, μέρα της γυναίκας και μέρα απεργίας για το έγκλημα στα Τέμπη, εργαζόμενη με 2 παιδια από το κατάστημα του Βόλου μετά από 14 χρόνια. Ο αριθμός των απολυμένων συναδέλφων τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

Η εταιρεία Praktiker έχει δείξει ότι θα αξιοποιήσει κάθε αντεργατικό νόμο, θα πάρει κάθε δυνατό μέτρο προκειμένου να μετατρέφειτο χώρο εργασίας σε κάτεργο!

Εντατικοποίηση της δουλειάς, κακή συμπεριφορά από τα διευθυντικά στελέχη και κυνηγητό με επιπλήξεις, εκβιασμοί και πιέσεις για να υπογράφουν οι συναδέλφοι σπαστό ωράριο είναι ενδεικτικά ία όσα τραβάμε καθημερινά.

Η μείωση του κόστους σε μια εταιρεία στο εμπόριο σημαίνει το λιγότερο τσακισμένοι εργαζόμενοι με ωράρια λάστιχο, σε μια Hellenic Train σημαίνει δεκάδες νεκροί!!!

Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν στην απεργία και στα μεγάλα συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών!! Δηλώσαμε σε αυτή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί! Ενώσαμε την φωνή μας με χιλιάδες ακόμα φωνές και βροντοφωνάξαμε

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Εμείς θα επιβάλλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας παντού, στις μετακινήσεις, τους χώρους δουλειάς! Δεν ανεχόμαστε στην Ελλάδα του 2023, του «επιτελικού κράτους και της ψηφιακής «μετάβασης», να χάνουμε συνανθρώπους μας από τυφλά τρένα, λεωφορεία χρέπια, πλοία καρυδότσουφλα, σχολεία ετοιμόρροπα!

Συνεχίζουμε Δυναμικά – Συμμετέχουμε
Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...