Ομοσπονδία Υπαλλήλων τ. Υπουρ. Ανάπτυξης – Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλ. Υπ Εμπορίου: Συμμετέχουμε την Κυριακή 12 Μάρτη στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη 2023 και ώρα 12:00 στο Σύνταγμα και καταγγελία της απόπειρας κατά της συνδικαλιστικής μας δράσης

Η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος χαιρετίζουν τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους, συναδέλφους και φίλους που συμμετείχαν στη συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση που κατέκλυσε την Αθήνα!

«Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» ήταν το κυρίαρχο σύνθημα που επαναλαμβανόταν σε όλες τις συγκεντρώσεις και σε όλες τις πορείες γιατί για μας τους εργαζόμενους και το λαό η προστασία της ζωής και της ασφάλειας είναι πάνω τα κέρδη τους.

Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας, των συνανθρώπων μας και των εργαζομένων! Η ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα, το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί, να υπάρχουν ασφαλείς συγκοινωνίες για τη μεταφορά των παιδιών μας, για τη μεταφορά όλων μας, να υπάρχουν ασφαλείς υποδομές, σχολικά κτίρια, να υπάρχουν πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και με όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά – διαγνωστικά μέσα, να μην ψάχνουμε γιατρούς για την υγεία μας. Να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μην πεινάμε!

Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας τις πόλεις της χώρας απέδειξε ότι ο λαός δεν πέφτει θύμα της επιχείρησης απαλλαγής ευθυνών του κράτους, των κυβερνήσεων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων (τωρινής και των προηγούμενων), καθώς και των εμπλεκομένων εταιρειών. Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. 

Η προσπάθεια δε της κυβέρνησης, για άλλη μια φορά, να δυσκολέψει και διαλύσει τη συγκλονιστική αυτή συγκέντρωση έπεσε στο κενό. Τη διαβεβαιώνουμε ότι το ποτάμι της οργής μας δεν θα ξεφουσκώσει αν δεν αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, αν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε και να νοιώθουμε ασφαλείς, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο. 

Καταγγέλλουμε όμως και το γεγονός ότι στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποπειράθηκε να κατεβάσει με το «έτσι θέλω» το πανό της Ομοσπονδίας την ημέρα της απεργίας, με αφορμή το θάνατο εξήντα συνανθρώπων μας, όταν το κέντρο της Αθήνας είχε κατακλυστεί με πάνω από 100.000 διαδηλωτές! Καλούμε να αποκαλυφθεί η ιδιότητα με την οποία έγινε η απόπειρα σύγκρουσης με τους απεργούς και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική ενημέρωση και με τίνος ενδεχόμενη εντολή. Διαβεβαιώνουμε όποιους ενδεχομένως κρύβονται πίσω από αυτή την απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική ενέργεια ότι η συνδικαλιστική δράση δεν παρακωλύεται, ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και ότι η ενότητα των συναδέλφων δεν διαρρηγνύεται. Αν κάποιοι θαρρούν ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν θα υπερασπιστούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, που παγιώθηκαν στη χώρα μας μετά την μεταπολίτευση, πλανώνται οικτρά.  

Για όλα αυτά κλιμακώνουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη! Γιατί έχουμε και όραμα και στόχο: 

  • Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.  
  • Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι! 

Συμμετέχουμε την Κυριακή 12 Μάρτη 2023 και ώρα 12:00 στο Σύνταγμα στο νέο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο.  

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...