Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων : Με οργάνωση και αγώνα. Η ζωή μας δεν είναι κόστος.

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίσουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους μαθητές φοιτητές που βροντοφώναξαν «Eσείς μετράτε κέρδη και ζημιές και εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές». Η συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου έπνιξε  τους δρόμους των Χανίων με την κεφαλή της πορείας να φτάνει στην πλ. Δικαστηρίων και το τέλος της να είναι ακόμα στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες όπως και σήμερα ακούστηκε  από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα. Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για  το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Χαιρετισμοί έγιναν από τα Πρωτοβάθμια σωματεία , το Εργατικό Κέντρο Χανίων  και τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Στην παρέμβαση του ο Ρηγανάκος Φ. , μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χανίων και εκπρόσωπος του Δ.Σ. Συνδέσμου Ιδ. Υπαλλήλων τόνισε “Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει μετά από άλλα μεγάλα εγκλήματα, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στις μεγάλες πυρκαγιές και στις πλημμύρες όπως αυτές που πρόσφατα είδαμε να συμβαίνουν στο νησί μας αλλά και στα Χανιά. Η πραγματική αιτία είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το κέρδος. Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μη συγκαλυφθεί και αυτό το έγκλημα! Να μη μείνουν ατιμώρητοι οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν από τον λαό.”

Με οργάνωση και αγώνα. Η ζωή μας δεν είναι κόστος.

Για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές συγκοινωνίες για τον λαό.

Για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις πόλεις και στα χωριά, παντού.

Για να έχουμε δημόσια και σύγχρονη Υγεία για όλο τον λαό.

Για να ξεριζώσουμε την εγκληματική πολιτική του κέρδους, την καρδιά του κτήνους.

Συμμετέχουμε στο αυριανό συλλαλητήριο για τα ζητήματα της  Υγείας στις 17:00μ.μ.  στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Κλιμακώνουμε με νέα κινητοποίηση την Κυριακή 11:00π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς και απευθύνουμε κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία για απόφαση συμμετοχής.

Φωτογραφίες : https://www.flickr.com/gp/196916921@N04/22a76313Nf

Βίντεο : https://youtube.com/@pamechanion

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...