Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής: Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία στις 8 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ                   

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 12.30μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ( προσυγκέντρωση 11.30πμ Κάνιγγος)

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Όπως και τις προηγούμενες μέρες με τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα, την Τετάρτη 8 Μάρτη ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και στον σιδηρόδρομο, με τα Εργατικά Κέντρα, με τα εργατικά σωματεία των υπολοίπων κλάδων, τους φοιτητικούς συλλόγους , τους μαθητές , τους συλλόγους γυναικών,  απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Ένα έγκλημα με αιτίες και ενόχους, αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.

Κάθε φορά που μετράμε νεκρούς ακούμε ποτέ ξανά από τις κυβερνήσεις και αυτό μας γεμίζει ακόμα μεγαλύτερη οργή. Κάθε φορά που το ακούμε θυμόμαστε τα προηγούμενα εγκλήματα που έχουν γίνει, βιώνουμε τον ίδιο εφιάλτη, βλέπουμε τις  ζωές μας να  θυσιάζονται για μια ακόμα φορά στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων!

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη δεν προέκυψε από την κακιά την ώρα, τα σωματεία προειδοποιούσαν καιρό για αυτό που έρχεται… ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί όπως και συνέβη, διεκδικούσαν απεργούσαν , αγωνίζονταν έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου και απάντηση δεν έπαιρναν από κυβέρνηση και εταιρία.  Δηλώνουν συγκλονισμένοι κάνοντας τους εντύπωση  αυτό που συνέβη  αναζητώντας τις ευθύνες στον ανθρώπινο παράγοντα, αποκρύπτοντας την πραγματική αιτία , την πολιτική που τσακίζει τις ανθρώπινες ζωές!

      ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ- ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Μετατρέπουμε τη θλίψη μας και την οργή μας σε ποτάμι διεκδίκησης, δεν θα σωπάσουμε ποτέ ξανά, δεν θα ανεχτούμε ποτέ ξανά κανένα συμβιβασμό, απαιτούμε σήμερα που όλα γύρω μας εξελίσσονται με την επιστήμη να προοδεύει  την ασφάλεια σε όλους τους τομείς την ζωής μας!

                ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας- μετατροπή όλως των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα
  • Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου
  • Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς
  • ΣΣΕ εργασίας παντού
  • 7ωρο – 5ημερο-35ωρο
  • 825 καθαρά κατώτατος μισθός

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: Απαιτούμε άμεση επαναφορά των ΣΣΕ στον κλάδο

ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ- Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 7ΩΡΟ - 5ΗΜΕΡΟ...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Αττικής: 3 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας από τους απολυμένους της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος»

Παράσταση διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι απολυμένοι της...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Οκτώβρη Αντιπολεμική συγκέντρωση – συναυλία

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία την Παρασκευή, 11 Οκτώβρη στις 19:30 στην...