Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”:Κάλεσμα στην πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη την Κυριακή 12 Μάρτη, 5:00μμ και σύσκεψη νέων μελών την Τρίτη 7 Μάρτη, 11:00πμ στο ΕΚΑ 2ος όροφος

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μέσα σε ένα κλίμα ανείπωτης θλίψης και οργής για το έγκλημα που συντελέστηκε πριν μία εβδομάδα στα Τέμπη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική, να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης. Ο αγωνιζόμενος λαός δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη. Απαιτούμε να αναδειχθούν οι πραγματικοί ένοχοι, η πολιτική της ιδιωτικοποίησης που αδιαφορεί για την υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών, προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη εταιρειών.

Στον ίδιο τον κλάδο μας έχουμε δει την αδιαφορία του κράτους για την υγεία εργαζομένων και μαθητών, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, όπου πολλοί από εμάς, εργαζόμασταν σε αίθουσες κλουβιά με μεγάλο αριθμό μαθητών, αίθουσες χωρίς παράθυρα κτλ.

Αγωνιζόμαστε για δουλειά με δικαιώματα, για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο σύλλογος μας εδώ και καιρό αναπτύσσει δράσεις, οργανώνει κινητοποιήσεις, παρεμβαίνει στους εργοδότες(ΣΕΦΑ), προκειμένου να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση, για να μπει μία τάξη στο ξεχαρβαλωμένο πλαίσιο εργασίας μας, να κατοχυρωθούν τα εργασιακά και εκπαιδευτικά μας δικαιώματα. Δικαιώματα που οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων καταστρατήγησαν, χειροτερεύοντας συνεχώς τις συνθήκες εργασίας στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, σε όλες τις δομές της λεγόμενης άτυπης εκπαίδευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, πανελλαδικά, πήραμε την πρωτοβουλία να συντονίσουμε την δράση μας, προκειμένου να δώσουμε νέα δύναμη στις διεκδικήσεις μας. Πρώτη ενέργεια αυτού του συντονισμού είναι η άσκηση πίεσης προς την ΟΙΕΛΕ, προκειμένου να αναληφθεί πρωτοβουλία για έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων με την ΟΕΦΕ, πάνω σε ένα σχέδιο ΣΣΕ που ενέκριναν τα σωματεία που συμμετέχουν στον πανελλαδικό συντονισμό.

Καλούμε, όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στην πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε με όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, στις 12/3/2023, ημέρα Κυριακή, στις 5μμ. Συζητάμε τα προβλήματα του κλάδου, τα επόμενα βήματα του αγώνα μας, για κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Ο σύνδεσμος για την σύσκεψη είναι:

https://us06web.zoom.us/j/6578237689?pwd=YXFPTDN0RHI1K3Z6NGg1U1I1eWNuZz09
Meeting ID: 657 823 7689
Passcode: hQS4wt

Ο σύλλογός μας παίρνει μία ακόμη πρωτοβουλία προς την ίδια κατεύθυνση. Αύριο στις 11:00 το πρωί διοργανώνει συνάντηση με τα νέα μέλη του, με όσους δηλαδή συναδέλφους και συναδέλφισσες έχουν ενταχθεί στο σωματείο μας από τις τελευταίες εκλογές και μετά. Καλούμε όλα αυτά τα μέλη να παρευρεθούν, για να συζητήσουμε μαζί τους για το σωματείο μας, για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους στις συλλογικές μας διαδικασίες.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού  ...

Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Εύβοιας: Να σταματήσει τώρα ο εκφυλισμός

Στις 17/09/2024 ξεκίνησαν οι εκλογές στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ». Πρόκειται...