Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής: Στηρίζουμε έμπρακτα, συμπαρατασσόμαστε με τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι,

ΩΣ ΕΔΩ! Δεν δείχνουμε καμία ανοχή στο έγκλημα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Συμμετέχουμε την Κυριακή 5 Μάρτη μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους των σιδηροδρομικών γραμμών στην συγκέντρωση που έχουν προκηρύξει στις 11.00 στο Σύνταγμα!

Δεν υπάρχουν λέξεις για να χαρακτηρίσουμε αυτή την τραγωδία, δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε τον πόνο, την θλίψη, την στεναχώρια, τον θυμό. Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που  απαιτούμε να “μην το κουκουλώσουν”.

Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών, που αποδεικνύονται εγκληματικές, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας.

Άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των δρομολογίων, από τεχνολογίες που μπορούν να προλαμβάνουν ατυχήματα μέχρι το απαραίτητο προσωπικό. Για τα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε την ανθρώπινη ζωή! Όλες οι κυβερνήσεις, η HELLENIC TRAIN, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι οι βασικοί υπεύθυνοι του εγκλήματος!

Συνδικάτα στο κλάδο των σιδηροδρόμων, εργαζόμενοι ακόμα και από άλλους χώρους δουλειάς είχαμε προειδοποιήσει για τις τεράστιες ελλείψεις και τις ανύπαρκτες υποδομές και διεκδικούσαμε την αναβάθμιση τους. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών  λίγες μέρες πριν το έγκλημα που μέσα σε όλα τα άλλα ανέφερε πως: “Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, κάνοντας διαπιστώσεις”. Δεν ξεχνάμε βέβαια πως εργοδοσία και κυβέρνηση επιστράτευαν τα δικαστήρια για να βγάλουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες.

Στηρίζουμε έμπρακτα, συμπαρατασσόμαστε με τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών και καλούμε τους συναδέλφους ηλεκτρολόγους αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών να στηρίξουν την 48ωρη απεργία και να δώσουμε όλοι μαζί το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Μάρτη στις 11π.μ στο Σύνταγμα.

Διεκδικούμε ασφαλής σύγχρονες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή ως κόστος.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...